Zelenski a arătat lumii buncărul în care trăieşte de la începutul războiului: „Când e nevoie, cobor şi în adăpostul atomic”

În cadrul proiectului documentar "Anul", Volodimir Zelenski a arătat lumii unde trăiește de un an: la sediul Administratiei Prezidențiale de pe strada Bankova.
Filip Stan
27 feb. 2023, 11:15
Zelenski a arătat lumii buncărul în care trăieşte de la începutul războiului:

Imaginile înfățișează un mic dormitor, cu un pat de o persoană, o masă, o chiuvetă și o oglindă. Camera se află chiar lângă biroul președintelui Zelenski, unde se zăresc o poză cu familia, machete de tancuri și avioane și un bust al lui Churchil.

”Aici trăiesc. Aici doarme președintele. Aici, și, când e nevoie, cobor și în adăpostul antiatomic”, spune Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a prezentat şi faimoasele sale tinute şi a dezvăluit că are şi un costum pregătit pentru momentul când va reveni pacea.

”- Am aici o garderobă mică. Aceleași haine în mai multe variante.
– Pot să văd?
– Cum să nu! Am și un costum pe-aici.
– E așa cum vi l-au adus de la curățătorie…
– O să-l port din nou când se termină războiul. Costumul așteaptă pacea”, a mai spus Zelenski.

Forţele ruseşti au lovit acelaşi spital din Herson în două zile consecutive

Departe de liniștea adăpostului prezidențial, pe front se dau lupte pentru fiecare metru de pământ. Armata ucraineană apără cu îndârjire Harkovul, atacat constant în ultimele zile.

”Visul meu ar fi să lupt cu sisteme HIMARS, la care un proiectil este egal cel puțin patruzeci de proiectile din cele pe care folosim aici”, a spus un soldat ucrainean.

La sud, în Herson, oraș eliberat în noiembrie de sub ocupația rușilor, zonele civile par să fie ținte predilecte pentru bombardamentele Kremlinului, în ultimele zile.

Șase oameni au fost uciși la începutul săptămânii, după ce o rachetă rusească a căzut peste o stație de autobuz din centrul orașului. Iar sâmbătă, cel puțin trei oameni au fost răniți în bombardamentele rușilor. Chiar și un spital din Herson a fost lovit sâmbătă pentru a doua zi consecutiv.

”Cum să nu fie înfricoșător? M-am trezit, am sărit din pat și nu știam încotro să o iau. Când m-am uitat mai bine, toți oamenii stăteau lipiți de zid, așa că am rămas și eu pe loc. Au fost o grămadă de lovituri toată ziua”, a declarat un pacient al spitalului, potrivit Stirileprotv.

Atacul asupra spitalului din Herson a fost surprins și de camerele de supraveghere din zonă. Din fericire, toți pacienții din acea aripă a clădirii erau în adăposturi în acel moment.

Citeşte şi: Dmitri Medvedev ameninţă din nou cu atacuri nucleare: „Un colaps. O apocalipsă. În care uiţi timp de secole de viaţa ta anterioară, până când molozul încetează să mai emită radiaţii”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!