Zelenski a arătat lumii buncărul în care trăieşte de la începutul războiului: „Când e nevoie, cobor şi în adăpostul atomic”

În cadrul proiectului documentar "Anul", Volodimir Zelenski a arătat lumii unde trăiește de un an: la sediul Administratiei Prezidențiale de pe strada Bankova.

27 feb. 2023, 11:15
Zelenski a arătat lumii buncărul în care trăieşte de la începutul războiului: „Când e nevoie, cobor şi în adăpostul atomic”

Imaginile înfățișează un mic dormitor, cu un pat de o persoană, o masă, o chiuvetă și o oglindă. Camera se află chiar lângă biroul președintelui Zelenski, unde se zăresc o poză cu familia, machete de tancuri și avioane și un bust al lui Churchil.

”Aici trăiesc. Aici doarme președintele. Aici, și, când e nevoie, cobor și în adăpostul antiatomic”, spune Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a prezentat şi faimoasele sale tinute şi a dezvăluit că are şi un costum pregătit pentru momentul când va reveni pacea.

”- Am aici o garderobă mică. Aceleași haine în mai multe variante.
– Pot să văd?
– Cum să nu! Am și un costum pe-aici.
– E așa cum vi l-au adus de la curățătorie…
– O să-l port din nou când se termină războiul. Costumul așteaptă pacea”, a mai spus Zelenski.

Forţele ruseşti au lovit acelaşi spital din Herson în două zile consecutive

Departe de liniștea adăpostului prezidențial, pe front se dau lupte pentru fiecare metru de pământ. Armata ucraineană apără cu îndârjire Harkovul, atacat constant în ultimele zile.

”Visul meu ar fi să lupt cu sisteme HIMARS, la care un proiectil este egal cel puțin patruzeci de proiectile din cele pe care folosim aici”, a spus un soldat ucrainean.

La sud, în Herson, oraș eliberat în noiembrie de sub ocupația rușilor, zonele civile par să fie ținte predilecte pentru bombardamentele Kremlinului, în ultimele zile.

Șase oameni au fost uciși la începutul săptămânii, după ce o rachetă rusească a căzut peste o stație de autobuz din centrul orașului. Iar sâmbătă, cel puțin trei oameni au fost răniți în bombardamentele rușilor. Chiar și un spital din Herson a fost lovit sâmbătă pentru a doua zi consecutiv.

”Cum să nu fie înfricoșător? M-am trezit, am sărit din pat și nu știam încotro să o iau. Când m-am uitat mai bine, toți oamenii stăteau lipiți de zid, așa că am rămas și eu pe loc. Au fost o grămadă de lovituri toată ziua”, a declarat un pacient al spitalului, potrivit Stirileprotv.

Atacul asupra spitalului din Herson a fost surprins și de camerele de supraveghere din zonă. Din fericire, toți pacienții din acea aripă a clădirii erau în adăposturi în acel moment.

Citeşte şi: Dmitri Medvedev ameninţă din nou cu atacuri nucleare: „Un colaps. O apocalipsă. În care uiţi timp de secole de viaţa ta anterioară, până când molozul încetează să mai emită radiaţii”