Zelenski a scăpat din 12 tentative de asasinare! Planul lui Putin şi cum a intervenit CIA

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a supraviețuit după cel puţin 12 tentative de asasinat de la începutul agresiunii Rusiei în Ucraina. Liderul de la Kiev s-a întâlnit cu şeful CIA înaintea invaziei, când a fost informat că rușii puneau la cale asasinarea sa.

18 ian. 2023, 16:57
Zelenski a scăpat din 12 tentative de asasinare! Planul lui Putin şi cum a intervenit CIA
Zelenski a scăpat din 12 tentative de asasinare! Planul lui Putin şi cum a intervenit CIA

Zelenski a scăpat din 12 tentative de asasinare! În ianuarie 2022, președintele Ucrainei nu credea că rușii vor declanșa războiul și că plănuiesc să-l asasineze. William Burns, directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), a fost nevoit să facă o vizită secretă la Kiev pentru a-i prezenta dovezile!

Dezvăluirile au ieșit la iveală în urma unei cărți publicate de un autor american, care susţine că directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit în secret cu președintele ucrainean la Kiev înainte ca Vladimir Putin să declanșeze invazia pentru a-l informa de faptul că liderul de la Kremlin a plănuit să îl ucidă.

Informația apare în cartea „The Fight of His Life: Inside Joe Biden’s White House”, scrisă de Chris Whipple, autorul mai multor volume despre președinții americani, relatează The Independent.

Citeşte şi: Rusia plănuieşte atacul decisiv asupra Ucrainei. Planul lui Putin ar aduce o nouă mobilizare

„Burns a venit ca să-i arate realitatea”, iar directorul CIA i-a dezvăluit că forțele speciale ruse vin după el, scrie Chris Whipple. Acesta menționează că președintele Joe Biden i-a spus lui William Burns să-i dea lui Volodimir Zelenski detalii precise despre complotul rus: „Acest lucru i-a atras imediat atenția lui Zelenski: a fost surprins, trezit la realitate de această veste”.

Astfel, de la începutul războiului, Volodimir Zelenski ar fi supraviețuit la peste 12 tentative de asasinat, dintre care cel puțin două dintre ele ar fi fost prevenite datorită informațiilor de la CIA. „Această informație a fost atât de detaliată încât a ajutat forțele de securitate ale lui Zelenski să prevină două tentative la viața lui din partea Rusiei”, scrie Chris  Whipple.

Într-un interviu acordat canalului de televiziune australian Nine Network, Volodimir Zelenski a confirmat, în primăvara trecută, că au fost dejucate cel puțin zece încercări de asasinat asupra lui, toate pregătite de Rusia.

Citeşte şi: Elicopter prăbuşit la Kiev lângă o grădiniţă. Ministrul de Interne, între cei 18 morţi. Reacţia lui Zelenski VIDEO

La o lună după întâlnirea șefului CIA cu Volodimir Zelenski, Rusia ataca Ucraina, declanșând cea mai mare invazie terestră și cel mai mare conflict armat din Europa după Al Doilea Război Mondial. De atunci, oficialii ucraineni au anunțat că președintele lor a fost ținta mai multor tentative de asasinare.