Zelenski anunţă că 106 soldaţi ucraineni, capturaţi de ruşi în Bahmut, au fost recuperaţi

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, joi seară, în discursul adresat naţiunii, că 106 soldaţi, de la Bahmut, au revenit în urma unui schimb de prizonieri.

26 mai 2023, 10:40
Zelenski anunţă că 106 soldaţi ucraineni, capturaţi de ruşi în Bahmut, au fost recuperaţi

„Astăzi avem un alt rezultat pozitiv din partea echipei noastre care lucrează la schimburi. Am returnat încă 106 dintre războinicii noştri din captivitatea rusă – au luptat în sectorul Bahmut. Este foarte important faptul că nu existau deloc informaţii despre multe dintre aceste 106 persoane – erau considerate dispărute. Dar noi i-am găsit. I-am adus înapoi acasă. 8 ofiţeri, 98 de soldaţi şi sergenţi… Bineînţeles, sunt recunoscător şi fiecărui soldat care s-a asigurat că avem un fond de schimb adecvat. Toţi cei de pe linia frontului ar trebui să ţină minte acest lucru: cu cât vom lua mai mulţi prizonieri de război ruşi, cu atât mai mulţi dintre oamenii noştri se vor întoarce”, a spus Zelenski.

El a afirmat că s-a întâlnit, joi, cu ministrul apărării din Suedia la Kiev.

„I-am mulţumit pentru sprijinul continuu acordat ţării noastre şi soldaţilor noştri. Întâlnirea s-a axat pe consolidarea apărării noastre cu vehicule blindate. Am discutat, de asemenea, despre coaliţia noastră aviatică, pe care o creăm împreună cu partenerii noştri.

Citeşte şi: Adjunctul spionajului militar ucrainean spune că „asasinarea lui Putin e o prioritate”, iar Prigojin este şi el pe listă. Răspunsul lui Peskov: „Regimul terorist vorbeşte despre aspiraţiile sale teroriste”

Astăzi, Finlanda a trimis un nou pachet de sprijin pentru apărare – cel de-al 16-lea. Suma totală a acestui pachet este de peste 100 de milioane de euro. Vă mulţumim pentru acest lucru!. Astăzi, Consiliul Uniunii Europene a luat, de asemenea, o decizie importantă pentru Ucraina: liberalizarea comerţului pentru produsele ucrainene a fost prelungită pentru încă un an.

De fapt, acest lucru înseamnă eliminarea completă a taxelor şi contingentelor până în iunie 2024. Aceasta este o nouă etapă în integrarea sectorială a economiei noastre – a Ucrainei şi a întregii Uniuni Europene – care ne va face cu siguranţă pe toţi mai puternici în Europa.

Pe măsură ce ne îndreptăm spre Uniunea Europeană, trebuie să facem ca această liberalizare, care este încă temporară, să fie permanentă şi fără excepţii sau restricţii. Ceea ce este, de fapt, în conformitate cu spiritul unei Europe unite şi libere – fără bariere”, a declarat Zelenski.

Citeşte şi: Contraofensiva Ucrainei: Şase drone au fost doborâte în Crimeea