Zelenski, anunţul zilei: Nu este încă o victorie decisivă!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că faptul că prin multă muncă s-au refăcut într-o oarecare măsură capacităţiile energetice ale ţării nu reprezintă “o victorie decisivă pe frontul energetic”, el precizând că ar putea exista noi “atacuri teroriste” dinspre Rusia.

13 feb. 2023, 06:23
Zelenski, anunţul zilei: Nu este încă o victorie decisivă!

Volodimir Zelenski, după lucrările de refacere a capacităţilor energetice ale Ucrainei, anunţă sancţiuni pentru 200 de persoane care lucrează pentru industria nucleară rusă.

“Astăzi aş dori să-i laud personal pe toţi cei care refac capacităţile energetice ale ţării noastre. Astăzi şi ieri nu au fost multe întreruperi pentru majoritatea ucrainenilor. Desigur, din păcate, încă au existat restricţii în unele zone, acolo unde gradul de distrugere este prea mare. Bineînţeles, odată cu începerea noii săptămâni, consumul va creşte şi, prin urmare, vor exista programe de întreruperi planificate. Dar însuşi faptul că putem avea zile atât de liniştite din punct de vedere energetic după atacurile teroriste constante cu rachete şi Shahed, după atacul masiv cu rachete din această săptămână arată profesionalismul inginerilor noştri şi dăruirea extraordinară a tuturor celor care lucrează în sistemul nostru energetic.

Trebuie să înţelegem că aceasta nu este încă o victorie decisivă pe frontul energetic. Din păcate, ar putea exista noi atacuri teroriste dinspre Rusia. Pot exista noi restricţii dacă vor fi noi distrugeri şi creşterea consumului. Dar astăzi şi ieri sunt încă o dovadă că, lucrând împreună şi ajutându-se reciproc, ucrainenii fac lucruri grozave. Aşa că să rămânem uniţi! Nu irosi nici măcar o zi sau o săptămână! Totul de dragul Ucrainei!”, a spus Zelenski.

Război în Ucraina. Lovitură năprasnică a Rusiei duminică seara, atac cu drone sinucigaşe şi rachete în marile oraşe
El a menţionat că a semnat un decret prin care se implementează sancţiuni pentru 200 de persoane afiliate Rusiei. “Acesta este un alt pas constând în sancţiuni al statului nostru împotriva industriei nucleare a statului terorist. Prin decretul meu, am pus în aplicare decizia Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare de a impune sancţiuni asupra a 200 de persoane care lucrează pentru industria nucleară rusă. Facem totul pentru ca sancţiunile împotriva industriei nucleare ruseşti să facă parte din sancţiunile globale împotriva Rusiei pentru război. Nu e uşor. Există o oarecare rezistenţă. Dar a existat o perioadă în care şi alte restricţii împotriva Rusiei păreau greu de pus în aplicare. Acum sunt deja aplicate. Toate elementele sistemului rus care sunt implicate în război, în provocarea terorii şi finanţarea agresiunii trebuie izolate de sistemul global. Acest lucru se va face! Acest lucru este cu atât mai adevărat pentru cei care au participat la confiscarea şi acţiunile ilegale de la centrala noastră nucleară Zaporojie. Şantajul cu radiaţii al Rusiei asupra lumii trebuie pedepsit”.

Noi atacuri cu rachete în Ucraina, foarte aproape de România după ce Ucraina anunțase că rachete rusești au pătruns în spațiul aerian al României și Republicii Moldova