Zelenski cere ca Ucraina să fie primită în UE: „E un moment crucial pentru a decide aderarea”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut ca ţara lui să fie primită în Uniunea Europeană.

26 feb. 2022, 12:39
Zelenski cere ca Ucraina să fie primită în UE: „E un moment crucial pentru a decide aderarea”

Volodimir Zelenski spune că e un moment crucial şi că nu mai e timp de negocieri şi cere aderarea Ucrainei la UE.

„Este un moment crucial pentru a încheia o dată pentru totdeauna discuția de lungă durată și a decide aderarea Ucrainei la UE. Am discutat cu @eucopresident despre asistență suplimentară eficientă și lupta eroică a ucrainenilor pentru viitorul lor liber”, a scris Volodimir Zelenski pe pagina sa de Twitter.

Preşedintele ucrainea şi-a actualizat constant mesajele de pe Twitter în ultimele ore. În ultima sa postare, Zelenski a refuzat oferta SUA de a-l evacua de la Kiev şi a spus că îşi va apăra ţara până în ultimul moment.

Zelenski: „Lupta este aici. Nu am nevoie să fiu evacuat, am nevoie de muniţie”

Potrivit declaraţiilor unui înalt oficial american, rămas anonim, care a asistat la convorbirea dintre Volodimir Zelenski şi Joe Biden, preşedintele Ucrainei i-ar fi transmis omologului său american că nu are nevoie să fie evacuat, ci are nevoie de muniţie şi echipament militar.

În convorbirea pe care a avut-o cu preşedintele Joe Biden, Zelenski ar fi spus: „Lupta este aici. Nu am nevoie să fiu evacuat, am nevoie de muniţie”, după ce SUA trimisese un avion pentru a-l transporta într-o zonă sigură nespecificată.

A fost, din nou, noapte albă în Ucraina, după ce rușii au atacat nemilos. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu s-a lăsat și a ținut piept atacurilor. În această dimineață, încă de la primele ore, liderul ucrainean a ținut să transmită un mesaj cetățenilor pe care îi conduce, dar și întregii Europe.

După ce au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora acesta ar fi ordonat armatei sale să depună armele, Zelenski a publicat un video pe pagina sa de Facebook în care precizează că aceste știri sunt false. Liderul ucrainean s-a filmat în fața unei clădiri reprezentative din Kiev, de unde a transmis mesajul ferm.

„Există o mulțime de informații false conform cărora eu spun armatei noastre să depună armele. Eu sunt aici și armata noastră nu depune armele. Vom lupta pentru pământul nostru”, a transmis Zelenski într-un mesaj video.