Zelenski dezvăluie ce a vorbit la telefon cu Biden, Macron și Erdogan: „Ne pregătim pentru punerea în aplicare a formulei noastre de pace” VIDEO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dezvăluit ce a discutat la telefon cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, dar şi cu cel al Turciei, Recep Erdogan.

12 dec. 2022, 10:25
Zelenski dezvăluie ce a vorbit la telefon cu Biden, Macron și Erdogan: „Ne pregătim pentru punerea în aplicare a formulei noastre de pace” VIDEO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că a purtat mai multe discuții telefonice importante atât cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden, cât și cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, dar şi cu cel al Turciei, Recep Erdogan.

Liderul ucrainean i-a cerut lui Biden să facă tot ce se poate pentru a ajuta la protejarea populaţiei civile a Ucrainei şi a infrastructurii critice, informează president.gov.ua.

“Şeful statului şi-a exprimat recunoştinţa faţă de omologul american pentru un alt pachet de ajutor pentru apărare anunţat vinerea trecută, precum şi pentru sprijinirea consecventă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, pentru leadership în consolidarea eforturilor internaţionale de contracarare a agresiunii ruse”, se arată pe site-ul preşedinţiei ucrainene.

Citiți și: Armata lui Zelenski anunță o nouă victorie! Ucraina a lovit cartierul general al Grupului Wagner din Luhansk

„Tocmai am vorbit cu președintele lui Joe Biden. Ca întotdeauna – subiectiv și util. Avem un acord puternic. Astăzi va avea loc summitul G7, Ucraina va participa, iar acum ne-am coordonat pozițiile cu America”, a anunțat Zelenski.

Preşedintele Biden a subliniat „sprijinul continuu al Statelor Unite faţă de apărarea Ucrainei în timp ce Rusia îşi continuă atacurile împotriva infrastructurilor critice” ale ţării, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Щойно говорив із Президентом Joe Biden. Як завжди – предметно і корисно. Маємо сильні домовленості.

Вже сьогодні відбудеться саміт G7, Україна братиме участь, і зараз ми скоординували наші позиції з Америкою.

Був радий відчути у розмові, що наша формула миру сприймається позитивно. І це додає оптимізму. Чим швидше будуть реалізовані пункти формули, тим міцнішими будуть гарантії безпеки України і всіх у Європі.

Дякую всім, хто допомагає! Слава всім нашим воїнам! І хай в окупантів буде дуже гаряча ніч!
Слава Україні!
____

I’ve just had a conversation with President Joe Biden. As always, substantive and useful. We have reached powerful agreements.

The G7 summit will be held today, Ukraine will participate, and now we have coordinated our positions with America.

I was glad to feel during the conversation that our Peace Formula is perceived positively. And this adds optimism. The faster the points of the formula are implemented, the stronger the security guarantees for Ukraine and everyone in Europe will be.

Thanks to everyone who helps! Glory to all our warriors! And let the occupiers have a very hot night!
Glory to Ukraine!

Posted by Володимир Зеленський on Sunday, 11 December 2022

Zelenski, despre discuția cu Macron: „Ne pregătim pentru punerea în aplicare a formulei noastre de pace”

„Am vorbit astăzi cu preşedintele Macron. A fost o conversaţie destul de lungă – mai mult de o oră – şi una foarte semnificativă. Apărare, energie, economie, diplomaţie… Ne coordonăm paşii, ne pregătim pentru punerea în aplicare a formulei noastre de pace – domnul preşedinte Macron o susţine, iar acest lucru este foarte important pentru noi”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul video pe care îl transmite către ucraineni în fiecare seară.

Провів телефонну розмову з Президентом Франції Emmanuel Macron. Синхронізували позиції напередодні онлайн-саміту G7 та…

Posted by Володимир Зеленський on Sunday, 11 December 2022

Zelenski a anunțat că a vorbit cu Erdogan despre extinderea acordului pentru export pe Marea Neagră

„Astăzi am vorbit, de asemenea, cu preşedintele Turciei, Erdoğan. Ca întotdeauna, o conversaţie foarte la obiect. Despre ceva care este important nu numai pentru Ucraina şi Turcia, ci este cu adevărat de importanţă globală. Am discutat despre posibilităţile de extindere a coridorului nostru pentru export pe Marea Neagră. I-am mulţumit pentru susţinerea iniţiativei noastre umanitare „Cereale din Ucraina”. Am convenit asupra unor măsuri comune importante pentru viitorul apropiat”, a spus Zelenski, fără a da alte detalii.

Citiți și: Putin este convins că războiul din Ucraina se va termina. „Până la urmă va trebui să se ajungă la un acord”