Armata lui Zelenski anunță o nouă victorie! Ucraina a lovit cartierul general al Grupului Wagner din Luhansk

Încă o victorie pentru armata lui Zelenski! Forţele ucrainene au lovit un hotel din Kadiivka, oraş din estul Ucrainei, unde îşi avea sediul grupul rus de mercenari Wagner, a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii Luhansk, Serhi Haidai, conform BBC.

12 dec. 2022, 09:23
Armata lui Zelenski anunță o nouă victorie! Ucraina a lovit cartierul general al Grupului Wagner din Luhansk

Zelenski anunţă o victorie pentru Ucraina!

BBC precizează că nu poate verifica din surse independente prezenţa membrilor Wagner în hotel, dar Serhi Haidai susţine că Rusia a suferit pierderi majore în urma atacului ucrainean.

Guvernatorul spune că este de aşteptat că „cel puţin 50%” din forţele care au supravieţuit să moară din cauza lipsei de tratament medical”.

Potrivit experţilor occidentali, grupul Wagner sunt mercenari sponsorizaţi de stat care acţionează în interesul Kremlinului, care l-ar avea ca țintă pe Volodimir Zelenski.

Citiți și: Contraofensiva lui Zelenski: Ucraina atacă Melitopolul ocupat, căutând o rută directă spre Crimeea VIDEO

Compania militară privată, înfiinţată de oligarhul Evgheni Prigojin, un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost acuzată în repetate rânduri de crime de război şi de încălcări ale drepturilor omului.

Unităţile Wagner au fost desfăşurate anterior în Crimeea, Siria, Libia, Mali şi Republica Centrafricană, iar acum ar fi principalele forţe implicate în luptele de la Bahmut.

Lovitura asupra hotelului din Kadiivka unde s-ar fi aflat mercenarii Wagner a avut loc în timp ce în sud, Rusia a lovit cu drone Odesa, iar Ucraina a ripostat cu un atac la Melitopol.

Armata ucraineană a declarat sâmbătă că a doborât zece drone, în timp ce alte cinci au lovit instalaţii energetice din regiunea Odesa.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că atacurile Rusiei din cursul nopţii precedente asupra regiunii Odesa au lăsat 1,5 milioane de oameni fără energie electrică, o situaţie care ar putea dura câteva zile, deşi echipele de tehnicieni lucrează non-stop pentru refacerea infrastructurii energetice lovite.

Oleksiy Arestovych, un consilier al preşedintelui Ucrainei, a declarat că Melitopol, un important centru industrial şi de transport ocupat de Rusia din martie, este esenţial pentru apărarea sudului.

Autorităţile proruse au declarat că un atac cu rachete a ucis două persoane şi a rănit 10 sâmbătă seara.

Citiți și: Zelenski anunţă situaţie critică la Odesa, după atacul masiv cu drone: „Doar infrastructura critică este conectată la energie”