Zelenski, după anunțul retragerii trupelor ruse din Herson: „Nimeni nu pleacă pur și simplu. Inamicul nu ne face cadouri, nu face gesturi de bunăvoință. Trebuie să luptăm”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, crede că anunțul Rusiei, cu privire la retragerea trupelor din regiunea Herson pe malul stâng al râului Nipru, ar fi o mișcare strategică de a-și regrupa forțele.

10 nov. 2022, 02:07
Zelenski, după anunțul retragerii trupelor ruse din Herson: „Nimeni nu pleacă pur și simplu. Inamicul nu ne face cadouri, nu face gesturi de bunăvoință. Trebuie să luptăm”

Volodimir Zelenski a precizat că trupele ucrainene înaintează cu prudență în partea de sud pentru a avea cât mai puține pierderi, fiindcă inamicul nu are de gând să dea înapoi fără luptă.

Zelenski, după anunțul retragerii trupelor ruse din Herson: „Nimeni nu pleacă pur și simplu”

Zelenski a mai spus că progresul ucrainenilor pe câmpul de luptă va fi tot mai vizibil. „Ne deplasăm treptat spre sud, consolidându-ne pozițiile. Pas cu pas”.

„În acest moment, cea mai mare confruntare este în regiunea Donețk. Stăm nemișcați, nu ne dăm bătuți. În sud ne mișcăm puțin câte puțin, întărindu-ne pozițiile pas cu pas.

Există multă bucurie în spațiul informațional astăzi și este clar de ce. Dar emoțiile noastre trebuie să fie reținute – întotdeauna în timpul războiului. Cu siguranță nu voi hrăni inamicul cu toate detaliile operațiunilor noastre. Fie în sud, fie în est, fie oriunde altundeva – când rezultatul nostru va fi obținut, toată lumea îl va vedea. Poate că nu e ceea ce toată lumea așteaptă acum. Poate că nu e ca la știri. Dar trebuie să înțelegeți. Nimeni nu pleacă pur și simplu. Inamicul nu ne face cadouri, nu face gesturi de bunăvoință. Noi luptăm pentru asta.

Acesta este modul în care vom asigura eliberarea Hersonului, Kahovka, Donețkului și a celorlalte orașe ale noastre. Dar acesta va fi rezultatul eforturilor noastre, al operațiunilor noastre de apărare. Acelea care sunt în desfășurare acum, cele pe care le tot planificăm”, le-a transmis Zelenski ucrainenilor printr-un clip video.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat retragerea forţelor ruse din Herson

Presa rusă a anunțat, miercuri seara, că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat retragerea trupelor rusești din regiunea Herson pe malul stâng al râului Nipru, abandonând capitala regională cu același nume.

„Începeți cu retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, armelor și echipamentelor peste râul Nipru”, i-a ordonat Șoigu lui Serghei Surovikin, comandantul forțelor de invazie rusești, care a propus măsura.

„După o evaluare cuprinzătoare a situaţiei actuale, se propune ocuparea unor poziţii defensive de-a lungul malului stâng al râului Nipru. Înţeleg că aceasta este o decizie foarte dificilă”, i-a spus Surovkin ministrului rus al Apărării, potrivit Interfax.

Citește și Reacția de ultimă oră a șefului NATO după ce Putin a ordonat retragerea trupelor sale din Herson! „A făcut câteva greșeli uriașe!”