Putin face apel la „bunăvoinţă” pentru a face pace în întreaga lume, de la summitul liderilor ţărilor totalitare

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut apel la folosirea „bunăvoinţei” pentru soluţionarea conflictelor din întreaga lume, fără a face referire la războiul din Ucraina, scrie CNN.

14 oct. 2022, 14:38
Putin face apel la „bunăvoinţă” pentru a face pace în întreaga lume, de la summitul liderilor ţărilor totalitare

Apelul lui Vladimir Putin vine la doar câteva zile după ce Rusia a lansat zeci de rachete care au lovit puternic orașele din Ucraina, bombardamente care au dus la cel puțin 19 morți și peste o sută de răniți.

„Toată lumea are bunăvoinţă şi trebuie să folosim această bunăvoinţă la maximum”, în soluţionarea oricăror conflicte, a afirmat Putin, citat de Digi 24, adresându-se liderilor prezenţi la summitul Comunităţii Statelor Independente.

„Trebuie să ne străduim să găsim căi de a ieşi din situaţia actuală, de fiecare dată când aceasta apare”, a adăugat liderul rus.

Putin a mai spus că Rusia „salută eforturile de mediere ale oricui, atât timp cât acestea sunt direcţionate către atenuarea situaţiei, în beneficiul tuturor participanţilor la conflicte”.

Citeşte şi: Consilierul ministrului ucrainean al Apărării susţine că podul Crimeii a fost aruncat în aer de Putin, pentru a justifica atacul asupra Kievului şi a-i face pe plac lui Kadîrov

„Acest lucru se aplică, de asemenea, partenerilor noştri din Statele Unite şi Europa”, a mai spus Putin fără a face vreo referire la războiul declanșat de ruși în Ucraina.

Summitul CSI, care are loc în capitala Kazahstanului, Astana, reuneşte liderii din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Turkmenistan, Tadjikistan şi Uzbekistan.

Citește şi: Copilul ucrainean rămas orfan după ce mama sa, medic, a murit în bombardamentele din Kiev, va fi crescut de bunic: „Nu am avut curaj să-i spun. Crede că mama lui salvează copii ca el”