Zelenski, după încălcarea armistiţiului: Lumea a putut să vadă astăzi cât de false sunt cuvintele Moscovei

Zelenski a anunţat că există “un rezultat intermediar” în ceea ce priveşte sancţiunile pentru ruşii care susţin războiul şi cei care îi ajută

08 ian. 2023, 07:34
Zelenski, după încălcarea armistiţiului: Lumea a putut să vadă astăzi cât de false sunt cuvintele Moscovei
Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina. Ce i-a cerut lui Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că lumea a văzut, sâmbătă, “cât de false sunt cuvintele Moscovei”, făcând referire la armistiţiul anunţat, dar nerespectat de ruşi.

El a menţionat că la slujba de la mănăstirea istorică Lavra Pecerska au participat mulţi soldaţi şi că “este foarte important că o rugăciune sinceră pentru Ucraina s-a rostit astăzi şi va fi auzită în continuare în Lavra”.

Zelenski a anunţat că există “un rezultat intermediar” în ceea ce priveşte sancţiunile pentru ruşii care susţin războiul şi cei care îi ajută. “Toţi cei a căror voce sună la unison cu vuietul artileriei ruse vor fi izolaţi de lumea civilizată”, a subliniat el.

Medvedev, furios după ce ucrainenii au respins armistițiul de Crăciun: Au refuzat mâna milei creștine! Porcii nu înțeleg altceva decât forța brută

“Încă o dată, le urez Crăciun Fericit tuturor celor care sărbătoresc astăzi, în această zi, devenită deja istorică pentru Ucraina, pentru independenţa spirituală a poporului nostru. M-am bucurat astăzi să văd câţi oameni, cât de mulţi dintre soldaţii noştri au participat la slujba din Lavra Pecerska – în acel loc sfânt, care este una dintre originile tradiţiei culturale ucrainene. Este foarte important că o rugăciune sinceră pentru Ucraina s-a rostit astăzi şi va fi auzită în continuare în Lavra.

Independenţa Ucrainei trebuie să fie puternică în toate elementele ei. Şi aşa va fi. Pentru totdeauna. O aducem noi înşine. Şi este foarte important să rămânem în continuare în starea de spirit care s-a simţit astăzi. Bucuria întăririi Ucrainei şi a realizării dreptăţii istorice. Le doresc tuturor bărbaţilor şi femeilor Ucrainei să avem această stare mai des”, a spus Volodimir Zelenski la începutul discursului său zilnic.

 

Război în Ucraina. Kremlinul îl acuză de „satanism” pe Zelenski. Preşedintele Ucrainei i-a sancţionat pe preoţii pro-ruşi
El a menţionat că a emnat decretele privind punerea în aplicare a hotărârilor Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională. “În primul rând, am aprobat planul general de acţiune al Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională pentru acest an. Cu siguranţă nu va fi mai puţin puternic decât în anii precedenţi, iar prioritatea cheie este să ne asigurăm independenţa şi să ne întărim capacitatea de a ne apăra – făcând toţi paşii necesari, folosind toate mijloacele care vor funcţiona. În al doilea rând, avem un rezultat intermediar în activitatea privind mulţi cetăţeni ai Rusiei şi persoane asociate cu aceasta, care justifică războiul, îl susţin sau glorifică statul terorist. Astăzi, există prima listă cu astfel de sancţiuni – vor exista alte decizii privind sancţiunile împotriva unor astfel de persoane. Toţi cei a căror voce sună la unison cu vuietul artileriei ruse vor fi izolaţi de lumea civilizată”, a adăugat Zelenski.

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că nu a încetat focul, deşi anunţase un armistiţiu.

“Şi, apropo, lumea a putut să vadă din nou astăzi cât de false sunt cuvintele de la orice nivel care vin de la Moscova. Au spus ceva acolo despre o presupusă încetare a focului… Dar realitatea este că ruşii au lovit din nou Bakhmut şi alte ţinte ucrainene.

S-a confirmat încă o dată: doar expulzarea ocupanţilor ruşi de pe pământul ucrainean şi eliminarea oricăror oportunităţi pentru Rusia de a face presiuni asupra Ucrainei şi a întregii Europe vor însemna restabilirea încetării focului, a securităţii şi a păcii.

Astăzi suntem cu un pas mai aproape de victorie”, a mai spus el.