Zelenski îl sfidează pe Putin, Ucraina trece la contraofensivă: peste 30.000 de ruşi au murit pe front

Preşedintele Ucrainei spune că "în teritoriile care sunt deja dezocupate, returnăm electricitatea, gazul, alimentarea cu apă, comunicaţiile".

08 iun. 2022, 06:58
Zelenski îl sfidează pe Putin, Ucraina trece la contraofensivă: peste 30.000 de ruşi au murit pe front

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că mai mult de 31.000 de militari ruşi au murit deja în Ucraina de la începutul conflictului, armata ocupanţilor nefiind pregătită pentru rezistenţa puternică a soldaţilor ucraineni. ”Apărarea absolut eroică a Donbasului continuă”, a transmis preşedintele.

Ruşii au publicat imagini cu distrugerea armamentului trimis de Occident în Ucraina. Obuziere norvegiene şi americane, neutralizate cu rachete de rază lungă VIDEO

”Situaţia de pe linia frontului din Ucraina nu s-a schimbat semnificativ în ultimele 24 de ore. Apărarea absolut eroică a Donbasului continuă. Punctele cele mai fierbinţi sunt aceleaşi. În primul rând, Severodonetsk, Lysychansk, Popasna”, a afirmat Volodimir Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de soializare.

Acesta susţine că ”se simte că ocupanţii nu au crezut că rezistenţa militarilor va fi atât de puternică, iar acum încearcă să atragă resurse suplimentare în direcţia Donbas”.

”La fel ca şi în direcţia Herson – noi unităţi sunt transferate acolo pentru a ne restrânge acţiunile. Dar ce rost are pentru ei? Majoritatea contingentului de ocupaţie este deja foarte conştientă că nu are perspective în Ucraina. Auzim această stare de spirit în interceptările corespunzătoare ale conversaţiilor. Aceasta este starea de spirit predominantă în armata rusă. Noi suntem oameni liberi. Nu suntem sclavii voştri”, a mai afirmat Zelenski.

Zelenski, enervat de apelul lui Macron de a nu umili Rusia. „Pe noi nu ne umilesc, pe noi ne ucid”

Acesta a precizat că mai mult de 31.000 de militari ruşi au murit deja în Ucraina.  ”Din 24 februarie, Rusia plăteşte aproape 300 de vieţi pe zi pentru un război complet inutil împotriva Ucrainei. Şi tot va veni ziua în care numărul pierderilor, chiar şi pentru Rusia, va depăşi limita admisibilă”, a mai declarat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai declarat că se lucrează activ pentru a strânge fonduri pentru a susţine armata şi pentru a reconstrui Ucraina după ostilităţi.  ”În teritoriile care sunt deja dezocupate, returnăm electricitatea, gazul, alimentarea cu apă, comunicaţiile. Nu este uşor, dar o facem. Bineînţeles, mai sunt multe de făcut”, a mai declarat Zelenski.