Zelenski l-a pus pe Macron să aleagă: „Ori bani şi afacerile cu Rusia, ori lupta pentru libertate”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că președintele francez Emmanuel Macron și țara sa trebuie să aleagă între afaceri și bani și „lupta pentru libertate”.

21 apr. 2022, 13:25
Zelenski l-a pus pe Macron să aleagă: „Ori bani şi afacerile cu Rusia, ori lupta pentru libertate”

Volodimir Zelenski a comentat relaţiile dintre Ucraina şi Franţa într-un interviu acordat influentului canalului francez de știri BFM TV, comentând relațiile dintre Ucraina și Franța.

Înțelegem ponderea banilor oligarhilor ruși asupra economiei franceze. Înțeleg că presiunea internă trebuie să fie destul de semnificativă, dar președintele Macron trebuie să aleagă între bani și lupta pentru libertate și drepturile omului„, a spus Zelenski, înainte de a-l invita pe Macron să meargă în Ucraina, „pentru a veni să vadă cu ochii lui genocidul”.

Citeşte şi Un astrolog celebru a prezis cum se va termina războiul din Ucraina. Luna Neagră şi Marte definesc deznodământul luptelor

Cu toate acestea, președintele Ucrainei consideră că este „foarte greu” pentru el să judece dacă Emmanuel Macron ar trebui să continue să discute în mod regulat cu președintele Vladimir Putin , așa cum a făcut de la începutul conflictului. „Cred că Macron înțelege că speranța dialogului cu Putin este pusă sub semnul întrebării, mai ales că nu există, nu a existat niciun rezultat din acest dialog„, a mai spus Zelenski.

Citeşte şi Zelenski:  Înarmaţi-ne înainte ca soldaţii ruşi să apară şi la uşa voastră. Când ar putea avea loc întâlnirea cu Putin

Reamintim că, pe 13 aprilie, Macron a refuzat să numească acțiunile armatei ruse în Ucraina drept „genocid”.

Cu toate acestea, președintele Ucrainei a menționat că relațiile dintre Ucraina și Franța s-au îmbunătățit și s-au încălzit datorită contactelor sale personale cu Macron.