Zelenski, primul interviu alături de soția lui. Cum a aflat Prima Doamnă despre izbucnirea războiului din Ucraina

Volodimir Zelenski a acordat primul interviu alături de soția sa, Olena, de la începutul războiului pentru presa ucraineană.

21 mai 2022, 18:12
Zelenski, primul interviu alături de soția lui. Cum a aflat Prima Doamnă despre izbucnirea războiului din Ucraina
Zelenski, primul interviu alături de soția lui. Cum a aflat Prima Doamnă despre izbucnirea războiului din Ucraina

Zelenski a declarat că diplomația este singura soluție prin care războiul poate fi încheiat cât mai curând.

„Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne așezăm la masa negocierilor. Asta este situația, noi ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care şi-au asumat-o ONU, Crucea Roșie și Federația Rusă că toți (soldaţii de la Azovstal, n.r.) vor fi în siguranță”, a declarat Volodimir Zelenski.

La rândul său, în același interviu, Prima Doamnă a Ucrainei a vorbit despre cum a aflat ea de izbucnirea războiului. Olena Zelenska a spus că, timp de două luni și jumătate, a vorbit cu soțul său numai prin intermediul telefonului.

„Practic, războiul v-a luat soțul de lângă dumneavoastră”, i-a spus reporterul.

„Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul. Dar da, el trăiește pentru serviciul lui, noi aproape că nu apucăm să-l vedem. Nu l-am văzut deloc timp de două luni și jumătate, am vorbit doar la telefon. Și sunt foarte recunoscătoare pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem puţin timp împreună”, a declarat Olena.

Reporter: „E un fel de întâlnire la TV”.

„Da, o întâlnire la TV. (Când a început războiul, n.r.) îmi amintesc că m-am trezit din cauza unor sunete ciudate care veneau de afară, așa cum a făcut, probabil, toată lumea. Era întuneric, era noapte și am văzut că Volodimir nu era lângă mine. M-am dus în camera alăturată, era deja îmbrăcat în costum, dar fără cravată. L-am întrebat ce se întâmplă și mi-a spus că a început. Nu pot descrie emoțiile simțite: neliniște, stupoare… Mi-a spus asta și a plecat. După aceea, nu ne-am văzut mult timp”, a continuat Prima Doamnă.

Citește și „Zelenski s-a sinucis într-un buncăr din Kiev”. Cum au încercat rușii să influențeze cursul războiului prin fake news

Citește și Zelenski i-a depăşit pe Elon Musk, Biden şi Boris Johnson. Time l-a declarat cel mai influent om al anului


loading...
Partenerii noștri