Zelenski: „Ruşii au vizat infrastructura implicată în asigurarea securităţii alimentare nu a noastră, ci comună, globală”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, condamnă atacul de noaptea trecută asupra porturilor ucrainene, afirmând că este al şaptelea în decurs de o lună.

17 aug. 2023, 10:54
Zelenski: „Ruşii au vizat infrastructura implicată în asigurarea securităţii alimentare nu a noastră, ci comună, globală”

Zelenski a arătat, în mesajul transmis miercuri seară, că problemele aflate în vizitele pe front au fost discutate într-o şedinţă a Statului Major.

”În fiecare brigadă de luptă, războinicii întreabă mai întâi de drone, război electronic şi apărare aeriană. Răspunsul la astfel de întrebări este munca noastră cu partenerii pentru a livra dronele şi sistemele necesare şi munca de aici, din Ucraina. Producţia este necesară. Creştem semnificativ producţia. Totuşi, trebuie să sistematizăm ce este deja livrat trupelor şi folosit. Dronele sunt «ochii» şi protecţia liniei frontului. Cu raze de acţiune diferite, cu scopuri diferite. Dronele sunt o garanţie că oamenii vor trebui să plătească cu viaţa când pot fi folosite dronele”, a susţinut el, potrivit News.ro.

Preşedintele Ucrainei a subliniat că tot ce a discutat în vizitele din Doneţk şi Zaporojie reprezintă acum sarcina Statului Major, a oficialilor guvernamentali.

El a menţionat că a mai avut o şedinţă referitoare la activităţile internaţionale din a doua jumătate a lunii august, care ar trebui să fie ”productivă” pentru Ucraina.

Zelenski a felicitat mai multe unităţi şi divizii militare, dar şi salvatori, angajaţi ai Serviciului de Stat pentru Urgenţe, medici, poliţişti.

Citeşte şi: Ucraina acuză Rusia că ar fi pătruns cu drone în porturile de la Dunăre. Reacţia Guvernului român

”Fiecare act de ajutor acum este o manifestare a puterii noastre comune, nu doar a credinţei, dar şi a crezului nostru puternic că Ucraina va rezista, va trece peste toate acestea şi va ieşi victorioasă”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski s-a referit din nou la atacurile asupra porturilor.

”Noaptea trecută, teroriştii ruşi au vizat din nou porturile noastre. Infrastructura noastră, implicată în asigurarea securităţii alimentare nu a noastră, ci comună, globală. În doar o lună de la încercarea Rusiei de a submina Iniţiativa Cerealelor de la Marea Neagră, acesta de azi a fost al şaptelea, al şaptelea atac masiv al ruşilor. Portul Reni, portul Izmail, portul Pivdennyi, portul Odesa, portul Ciornomorsk, Mykolaiv – fiecare atac rusesc asupra lor este o lovitură asupra preţurilor alimentelor la nivel mondial, o lovitură asupra stabilităţii sociale şi politice în Africa şi Asia. Lucrul de bază care dă fiecărei societăţi o viaţă normală este mâncarea pe masa familiei. Niciun terorist din lume, cu excepţia Rusiei, nu a atacat vreodată securitatea atâtor naţiuni deodată, atât de ostentativ şi deliberat. Trebuie să răspundem la asta. Noi toţi! Trebuie să contracarăm asta – activ, cu eforturi comune!”, a subliniat Zelenski.

Citeşte şi: Ucraina anunţă „unele succese” în contraofensivă. Rusia pretinde că forţele ucrainene au rănit şase persoane în bombardamentele asupra zonelor ocupate din regiunea Doneţk