Zelenski s-a dus pe front pentru a îmbărbăta soldaţii: „Priviţi ofensiva Rusiei, ce lasă în urmă. Pământ ars, viaţă distrusă… Durere, ruine şi morminte”

Vom face tot ce este posibil şi imposibil, aşteptat şi neaşteptat, pentru ca eroii noştri să aibă tot ce le trebuie pentru a birui, le-a transmis preşedintele Ucrainei.

21 dec. 2022, 06:22
Zelenski s-a dus pe front pentru a îmbărbăta soldaţii: „Priviţi ofensiva Rusiei, ce lasă în urmă. Pământ ars, viaţă distrusă… Durere, ruine şi morminte”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, marţi seară, în discursul adresat naţiunii, că a fost la Bahmut, care este o fortăreaţa de necucerit, pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de luptătorii care apără nu doar Donbasul, ci întreaga Ucraina. El a cerut sprijin pentru Bahmut şi pentru apărătorii acesteia.

„M-am întors din regiunea Doneţk, din fortăreaţa noastră Bahmut. Am fost astăzi acolo pentru a-i susţine pe luptătorii noştri, pentru a-i decora, pentru a le transmite recunoştinţa. Tuturor eroilor noştri – celor care apără nu numai Bahmut, şi nu numai Donbasul nostru, ci şi întreaga Ucraină. Cu toţii ar trebui să înţelegem asta. În drum spre front am trecut şi prin Sloviansk, Kramatorsk, Drujkivka, Kostiantinivka… Oraşe, sate din apropierea lor, care acum se luptă literalmente pentru viaţă. Viaţă pentru noi toţi – pentru toţi ucrainenii şi pentru tot ce este ucrainean, şi mai mult – pentru tot şi pentru toţi cei care păstrează umanitatea în interior. Priviţi ofensiva Rusiei, ce lasă în urmă. Pământ ars, viaţă distrusă… Durere, ruine şi morminte – aceasta este aşa-numita „lume rusă”. Asta opresc eroii noştri. Tocmai asta alungă din Ucraina, readucând pas cu pas viaţa pe pământul nostru, acolo unde au pus piciorul ocupanţii. Şi pentru ca această mişcare să existe, pentru ca graniţa noastră să existe, pentru ca noi să readucem steagul ucrainean în oraşele şi satele din sudul şi estul statului nostru, există Bahmut, există o fortăreaţă, există apărătorii noştri eroici.

Fiecare zi  îndurată acolo, fiecare lovitură la care au rezistat acolo, fiecare atac pe care l-au respins şi fiecare contraatac pe care l-au realizat reprezintă o viaţă pentru Ucraina. Le mulţumesc tuturor războinicilor noştri care apără fortăreaţa #bahmut! Sunt recunoscător tuturor mamelor şi taţilor, soţiilor şi copiilor eroilor noştri care salvează Ucraina chiar acolo! Şi îi rog pe toţi oamenii noştri: oriunde v-aţi afla, vă rugăm să sprijiniţi eroii ucraineni care rezistă împotriva celor mai înverşunate atacuri ale ocupanţilor, împotriva celor mai nebuneşti lovituri ruseşti…Susţineţi Bahmut – zdrenţuit, dar necucerit – şi pe apărătorii săi.

Nouă ameninţare nucleară din partea Rusiei. Kremlinul a publicat imagini cu racheta hipersonică Avangard VIDEO
Vom face tot ce este posibil şi imposibil, aşteptat şi neaşteptat, pentru ca eroii noştri să aibă tot ce le trebuie pentru a birui. Pentru a obţine rezultatele pe care le aşteaptă toţi ucrainenii. Pe care îl aşteaptă toate oraşele şi satele noastre din prima linie. Acesta este Marinka, acesta este Vuhledar, acesta este Toreţk, acesta sunt Soledar, Klişciivka… Aceasta este regiunea noastră Lugansk, acesta este sudul nostru din Ucraina, aceasta este Crimeea noastră. Ucraina nu va lăsa nimic ce îi aparţine inamicului”, a precizat liderul ucrainean.

El a subliniat că săptămâna aceasta este foarte importantă pentru Ucraina. „Săptămâna aceasta este extrem de importantă pentru Ucraina – pentru a trece peste iarna aceasta şi anul viitor. Pentru a obţine sprijinul necesar şi pentru ca drapelul ucrainean să prevaleze în sfârşit pe toate secţiunile graniţei noastre – graniţa Ucrainei. Luptătorii noştri mi-au dat astăzi drapelul nostru şi au cerut să-l transmit celor ale căror decizii sunt foarte importante pentru Ucraina, pentru toţi războinicii noştri. Cu siguranţă o vom face. Cu siguranţă vom obţine sprijinul necesar pentru Ucraina!”, a afirmat Zelenski.

Citeşte şi: VIDEO Ruşii atacă în forţă Ucraina: nouă drone kamikaze au fost doborâte deasupra Kievului