Zelenski solicită un nou pachet de sancţiuni europene la adresa Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut vineri noi sancţiuni din partea Occidentului în contextul atacurilor masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, informează dpa.

19 nov. 2022, 09:07
Zelenski solicită un nou pachet de sancţiuni europene la adresa Rusiei

Președintele Zelenski a spus că „este necesar un nou pachet de sancţiuni europene”, după ce Rusia continuă atacurile masive cu rachete în Ucraina.

„Este necesar un nou pachet de sancţiuni europene”, a spus preşedintele Zelenski într-un mesaj video adresat studenţilor irlandezi.”Agresiunea rusă nu se opreşte nici măcar o singură zi. Aşa cum minciunile ruseşti adresate lumii nu se opresc niciodată. Prin urmare, pentru toate acestea presiunea internaţională asupra Rusiei nu ar trebui să se oprească nici măcar o singură zi”, a spus preşedintele Zelenski, citat de Agerpres.

De asemenea, preşedintele ucrainean a respins ideea unui armistiţiu de scurtă durată cu Rusia și consideră că aceasta nu ar face decât să înrăutăţească lucrurile.

Citiți și: Silvio Berlusconi, gata să intre în istorie. Vrea să medieze negocierile de pace dintre prietenul Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

„Rusia urmăreşte acum un scurt armistiţiu, un răgaz pentru a-şi recăpăta forţele. Ar putea fi văzut ca sfârşitul războiului, dar un astfel de răgaz nu va face decât să înrăutăţească situaţia”.”O pace cu adevărat reală, durabilă şi cinstită nu poate veni decât din distrugerea completă a agresiunii ruse”, a adăugat el.

În acest context, oficialii americani au anunțat ieri că doar preşedintele Volodimir Zelenski este în măsură să aprobe deschiderea negocierilor dintre Ucraina şi Rusia, respingând orice idee de presiune în această direcţie asupra Kievului din partea SUA.

Rusia a bombardat joi instalații de producție de gaze și o importantă fabrică de rachete în cadrul unor noi atacuri cu rachete asupra infrastructurii critice din Ucraina, au declarat oficialii ucraineni, potrivit Reuters.

Atacurile cu rachete au făcut prăpăd în mai multe orașe ucrainene aflate în beznă și frig. Rușii au atacat mai multe regiuni ale Ucrainei, inclusiv în portul sudic Odesa, capitala Kiev și orașul central Nipru, iar civilii au fost nevoiți să se adăpostească, în timp ce au fost emise avertismente de raid aerian.

Citiți și: Rușii continuă să bombardeze Ucraina! Zelenski: „Doar protecţia deplină a cerului ucrainean va salva atât Ucraina, cât şi Europa de multele posibile escaladări ale agresiunii ruseşti!”