Zero morţi de Covid în ultimele 24 de ore, în Anglia, Scoţia şi Irlanda de Nord. Este o premieră a ultimelor nouă luni

Doar patru decese de Covid au fost raportate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie, însă niciunul în Anglia, Scoţia sau Irlanda de Nord, trei dintre naţiunile componente.

10 mai 2021, 21:34
Zero morţi de Covid în ultimele 24 de ore, în Anglia, Scoţia şi Irlanda de Nord. Este o premieră a ultimelor nouă luni

O astfel de situaţie, cu zero morţi de Covid în decursul a 24 de ore, nu s-a mai înregistrat în Marea Britanie din data de 30 iulie 2020, după cum transmite Sky News. Cele patru decese anunţate luni de autorităţile de la Londra s-au înregistrat în Ţara Galilor. În privinţa numărului de infectări, Marea Britanie a raportat luni 2.357 de noi cazuri.

„Cu decesele și spitalizările la cel mai scăzut nivel din luna iulie a anului trecut s-a convenit la o reducere a nivelului de alertă, iar ultimele date susțin acum trecerea la pasul trei al relaxării în Anglia, de lunea viitoare, adică din 17 mai”, au anunţat autorităţile.

De altfel, guvernul britanic a anunţat vineri relaxarea de la 17 mai a restricţiilor pentru călătoriile în străinătate, exceptând în special carantina pentru sosirile în Anglia din 12 ţări, între care Israel şi Portugalia, dar nu şi din Franţa.

Citeşte şi Anglia poate renunţa de luna viitoare la distanţarea socială. Boris Johnson anunţă relaxări fără precedent ale restricţiilor

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Transporturilor Grant Shapps a anunţat ridicarea interdicţiei de călătorie în străinătate, interdicţie rezervată din ianuarie pentru călătoriile esenţiale, şi instituirea unui sistem de restricţii care să clasifice ţările în trei categorii în funcţie de situaţia sanitară.

În lista verde sunt incluse 12 ţări, între care Portugalia, Israel, Gibraltar, Australia, Noua Zeelandă sau Singapore. Pentru aceste ţări testele vor fi totuşi obligatorii înainte şi după sosire, testul PCR costând în Regatul Unit peste 100 de lire sterline (115 euro).

Majoritatea ţărilor rămân clasificate în zona ”portocalie”, ceea ce înseamnă că pasagerii trebuie să intre în carantină unde doresc şi să facă mai multe teste. ”Destinaţii estivale cum ar fi Franţa, Spania şi Grecia, nu sunt încă incluse (pe lista verde), dar vom revizui lista ţărilor la fiecare trei săptămâni„, a explicat Shapps.

Pentru ţările din lista roşie, numai rezidenţii se pot întoarce în Anglia, dar trebuie să inte în carantină 11 nopţi la hotel pe cheltuiala lor, adică un cost de 1.750 de lire (aproximativ 2.000 de euro) de persoană. La ţările şi teritoriile aflate deja pe această listă (în special America de Sud) se adaugă acum Turcia, Maldive şi Nepal.

Citeşte şi Boris Johnson, declaraţii scandaloase. Ar fi preferat „mormane de cadavre” decât un nou lockdown în Anglia


loading...
Partenerii noștri