Zgonea: Adrian Năstase va intra din nou în PSD în momentul în care legea îi va permite

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, referindu-se la revenirea lui Adrian Năstase în partid, că în momentul condamnării calitatea de membru de partid se pierde automat, iar Năstase va reintra în PSD atunci când legea o va permite, făcând o cerere în acest sens.

RomaniaTV.net
18 mart. 2013, 09:58
Zgonea: Adrian Năstase va intra din nou în PSD în momentul în care legea îi va permite

Ştiţi cum se face, e cererea pentru a fi primit în partid. În momentul în care eşti condamnat, automat îţi pierzi calitatea de membru de partid. (…) Adrian Năstase e un element cheie al istoriei noastre, un om extrem de important. Domnia sa în momentul în care legea îi va permite bineînţeles că va intra din nou în partid. Va depune o cerere, toţi colegii îl vor susţine şi o vor aproba şi în momentul respectiv, la următorul Consiliu Naţional, se va discuta şi acest lucru”, a spus Zgonea.

Întrebat despre posibila revenire a lui Năstase în PSD pe funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, Zgonea a precizat că există o legislaţie în domeniu care stabileşte foarte clar care sunt obligaţiile.

Noi nu putem să încălcăm legislaţia. Adrian Năstase este prietenul şi partenerul nostru, este un om care a pus fundamentul acestui stat şi acestui partid, dar regulile legale trebuie să le respectăm şi noi, ca PSD, şi toţi colegii noştri. Funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional e o funcţie în cadrul partidului pe care nu ai cum să o ai în acest moment”, a spus Zgonea.

El a mai arătat că în momentul în care din punct de vedere juridic şi moral Năstase poate să revină în partid, bineînţeles că va fi reprimit.

„Este un fost coleg. Fiecărui om care pleacă de acolo şi vine în lumea noastră trebuie să-i urezi sănătate şi să-i dea Dumneazeu toate cele bune. Nu poţi să ai altă abordare, e o chestie umană, normală. (…) Pentru el important e să fie alături de familie, de cei doi băieţi şi soţia domniei sale„, a mai spus Zgonea.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost întrebat, luni, de jurnalişti, dacă Adrian Năstase îşi poate regăsi un loc în PSD după ce va fi eliberat, el răspunzând: „De ce nu? Sigur”.

Fostul premier Adrian Năstase află astăzi dacă va fi eliberat din închisoare. Recursul la eliberarea condiţionată, înaintat de procurorii DNA,  se judecă la Tribunalul Bucureşti. Şedinţa a început însă cu o suspendare de două ore, în urma unei cereri a procurorilor DNA. Dacă instanţa va lua o decizie favorabilă lui Adrian Năstase, fostul premier va fi pus în libertate după opt luni de detenţie. Năstase este încarcerat din 26 iunie 2012.


loading...
Partenerii noștri