Zgonea: Ar trebui sancţionaţi parlamentarii care pun întrebări Guvernului şi lipsesc la răspuns

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că ar trebui modificat Regulamentul Camerei astfel încât să fie sancţionaţi parlamentarii care pun întrebări Guvernului, dar nu sunt prezenţi la răspunsurile reprezentanţilor Executivului, informează Mediafax.

21 oct. 2013, 15:02
Zgonea: Ar trebui sancţionaţi parlamentarii care pun întrebări Guvernului şi lipsesc la răspuns

„Am ajuns într-o situaţie de blocaj la Regulament, de întrebări, interpelări şi declaraţii politice pe care trebuie să le reglementăm, adică nu putem să facem o sută de întrebări şi să cerem Guvernului să răspundă oral la o serie de întrebări şi 90% dintre parlamentarii României să nu fie prezenţi la aceste răspunsuri. Şi atunci eu cred că trebuie să existe o sancţiune pentru parlamentarul care pune o întrebare, doreşte un răspuns în scris şi oral şi nu este prezent. Poate că în toată sesiunea respectivă nu mai are voie să depună întrebări în scris la oral către Guvernul României”, a precizat Valeriu Zgonea.

Totuşi, preşedintele Camerei a recunoscut că şi el s-a aflat printre cei care au beneficiat „de acest tertip făcut de parlamentari” de a putea depune declaraţii în scris.

Valeriu Zgonea a mai spus că ar merge şi pe varianta de a exista două zile pe săptămână destinate declaraţiilor politice şi întrebărilor şi interpelărilor, de exemplu marţi dimineaţa şi luni după-amiaza.

„Dacă vrei să vină colegul tău de la minister să-ţi răspundă oral, atunci stai acolo, fii în sală! Trebuie să vedem care sunt sancţiunile pentru demnitarul care beneficiază de Regulament, se laudă că a făcut întrebări şi interpelare, dar în momentul în care Guvernul vine să-i răspundă constată că nu are cui”, a opinat Zgonea.

 

VEZI SI:

Zgonea: Nu vreau să mă bag între doi elefanţi, dar era bine ca Băsescu să-l invite pe Antonescu la Cotroceni