Zgonea: Vizita Emmei Nicholson la Năstase, absolut normală. Mulţi colegi au vrut să-l viziteze

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, referindu-se la vizita Emmei Nicholson la fostul premier Adrian Năstase, aflat la penitenciarul Jilava, că aceasta este una normală, având în vedere relaţia de colaborare pe care cei doi au avut-o.

RomaniaTV.net
24 feb. 2013, 12:02
Zgonea: Vizita Emmei Nicholson la Năstase, absolut normală. Mulţi colegi au vrut să-l viziteze

Vizita este una absolut normală. Doamna Nicholson este un europarlamentar cunoscut. (…) E un gest normal şi trebuie să-l vedem ca un gest absolut normal într-o Românie normală”, a spus Zgonea.

El a arătat că Emma Nicholson a avut o relaţie extraordinară cu Năstase, cei doi colaborând în cadrul unor proiecte de rezonanţă pentru UE şi România.

Prieteniile se păstrează. Noi de foarte multe ori considerăm că prieteniile se câştigă. E un semnal că peste bătăliile politice, peste discursurile mai puţin constructive, prieteniile rămân, se păstreză. Oameni politici europeni au înţeles acest lucru”, a spus Zgonea.

Valeriu Zgonea a mai spus că „foarte mulţi colegi” şi-au manifestat dorinţa de a-l vizita pe Adrian Năstase la penitenciar de sărbători.

Foarte mulţi dintre colegii noştri, de sărbători, au vrut să-l viziteze la Adrian Năstase şi eu sunt obligat, conform legii, să dau această aprobare şi am considerat a fi un gest de bun creştin”, a spus Zgonea.

El a arătat că preşedintele Camerei şi preşedintele Senatului pot da aprobări pentru vizitarea penitenciarelor.

Zgonea a spus că nu a fost să-l viziteze pe Năstase întrucât nu a avut timpul necesar, dar i-a trimis nişte cărţi. „Eu nu am fost, nu am avut timp, dar am transmis salutările mele şi i-am trimis domnului preşedinte Adrian Năstase şi câteva cărţi pe care le-a apreciat şi am primit înapoi câteva cărţi cu dedicaţie din partea sa”, a spus Zgonea.

El a mai spus că Năstase este un membru fondator al PSD care trece printr-o perioadă dificilă şi de care nu se dezice.  „Eu nu mă dezic niciodată de prietenii şi colegii mei care mi-au fost aproape şi la bine şi la rău în PSD”, a spus Zgonea.

Baroneasa Emma Nicholson, fost raportor al Parlamentului European pentru România, a fost, duminică, la penitenciarul Jilava, pentru a-l vizita pe fostul premier Adrian Năstase.

Emma Nicholson nu a făcut declaraţii jurnaliştilor.

Aceasta ducea în mână mai multe cărţi la plecarea de la penitenciar.

Baroneasa Emma Nicholson a fost raportor al Parlamentului European pentru România în perioada 2000-2004, când Adrian Năstase a fost prim-ministru.