Deputaţii au încuviinţat percheziţia informatică în cazul liberalului Adrian Miuţescu. Reacţia deputatului: „Nu mă simt vinovat în niciun fel”

Plenul Camerei Deputaţilor Camera Deputaţilor a încuviinţat, luni, după vot secret cu bile, percheziţia informatică în cazul deputatului Adrian Miuţescu.

06 dec. 2021, 18:02
Deputaţii au încuviinţat percheziţia informatică în cazul liberalului Adrian Miuţescu. Reacţia deputatului: „Nu mă simt vinovat în niciun fel”

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, luni, încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul deputatului Adrian Miutescu.

S-au înregistrat 227 de voturi ”pentru”, 23 ”împotrivă” şi 9 abţineri.

Ştirea iniţială:

Deputatul Adrian Miuţescu susţine că este nevinovat cu privire la acuzaţiile DNA. El a cerut Camerei Deputaților acceptul pentru desfășurarea de percheziții informatice, fiind urmărit penal pentru că ar fi intervenit pentru numirea unor persoane în poziții-cheie la ANPC și la Poșta Română.

De la tribuna Parlamentului, Miuţescu a spus că „pentru a păstra prestigiul Parlamentului, să voteze pentru”. Parlamentarul a ţinut să precizeze că „nu vrea să fie în situaţia de se spune că s-a ascuns în spatele imunităţii parlamentare pentru a opri o cercetare a Parchetului”.

”Nu mă simt vinovat în niciun fel”, a mai spus Adrian Miuţescu, potrivit News.ro.

”Nu am venit aici ca să votaţi împotrivă. Am venit însă să vă spun că eu consider că ceea ce este prezentat în referat, nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit autoritatea pentru foloase necuvenite”, a mai arătat deputatul independent.

Citeşte şi: Sondaj Avangarde: PSD 40%, PNL 17%, AUR 15%, iar USR 11%. George Simion, aproape de cifrele lui Cîţu

Deputatul a mai menţionat că a constatat că i-au fost ascultate telefoanele încă din aprilie 2021.

”Pentru a păstra prestigiul Parlamentului, eu cred că trebuie să votaţi pentru. În momentul în care mi s-a luat acest telefon, eu l-am predat deşi puteam să mă ascund în spatele că nu pot fi supus unei percheziţii corporale. Am considerat că nu am nimic de ascuns. (..) Am fost şi sunt oun om corect, toată viaţa mea, am fost preşedinte de filială, la Argeş, ales de 5 ori, acum două săptmâni mi-am dat demisia din PNL, pentru că nu am considerat că trebuie să afecteze partidul. Am venit să vă spun că sper ca justiţia să îşi facă treaba”, a mai spus Adrian Miuţescu.

Reacţia lui George Simoin, despre cazul lui Adrian Miuţescu. „O să votăm pentru ridicarea imunităţii, este şi normal”

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat că parlamentarii partidului pe care îl conduce votează în favoarea cererii ministrului Justiţiei în cazul deputatului Adrian Miuţescu.

„O să votăm pentru ridicarea imunităţii, este şi normal, însă nu este normal ce se întâmplă în statul român. Atâta timp cât omul acesta, după toate standardele şi după tot ce vedem, a fost cercetat pentru faptul că a dat votul greşit în congresul unui partid politic, înseamnă că trăim în republica cătuşelor. Şi înseamnă că de fiecare dată când vom da şi noi un vot aici, în Parlament, în congres de partid sau într-un for internaţional se poate să păţim la fel, dacă nu ne supunem”, a afirmat George Simion, la şedinţa plenului Camerei în care se dezbate cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a efectuării percheziţiei informatice în cazul deputatului Adrian Miuţescu, conform Agerpres.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a votat, joi, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul deputatului de Argeş, ales pe listele PNL, Adrian Miuţescu, acuzat de DNA pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, anume folosirea influenţei pentru a facilita numiri politice în instituţii publice.

Acuzaţiile DNA la adresa lui Adrian Miuţescu

Deputatul Adrian Miuțescu, lider al PNL Argeș, este urmărit penal de DNA pentru opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii de foloase necuvenite. În acelaşi dosar sunt cercetați și viceprimarul din Pitești Gelu Tofan, președinte al PNL Pitești, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al PNL Argeș și un comisar de la Protecția Consumatorului Argeş.

Procurorii DNA susţin că în perioada aprilie – iulie 2021, Adrian Miuțescu, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția de președinte al Organizației Județene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș. Aceasta, în condițiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană.

În aceeași manieră, Adrian Miuțescu ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești.

În perioada iulie-august 2021, suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția menționată în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid, aceste influențe fiind exercitate și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Potrivit DNA, Adrian Miuţescu ar fi procedat similar, în cursul lunii februarie 2020, precum și în lunile aprilie și august 2021, pe lângă conducerea Companiei Naționale Poșta Română în scopul angajării unei persoane la această instituție, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcție de conducere la nivel județean.

În perioada iulie – august 2021, suspectul Tofan Gelu și Mitrofan Cristian și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcțiile ocupate in partid, pe lângă persoane din Inspectoratul Școlar Argeș, în scopul menținerii unei anumite persoane în funcția de inspector școlar sau în scopul numirii aceleiași persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum și pentru numirea în funcția de directori de școli a unor persoane agreate de partid.

Vineri, 29 octombrie, DNA Pitești a făcut percheziții și ar fi ridicat acte din mai multe instituții. De la una strategică, așa cum e RATEN (Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară), sau de la Primăria Domnești. Mai mult, ofițerii judiciariști de la DNA i-au vizitat pe președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, și pe viceprimarul liberal al Piteștiului, Gelu Tofan, cărora le-ar fi ridicat telefoanele mobile.

Citeşte şi: Florin Cîţu vrea modificarea Constituţiei în sensul coborârii vârstei de la care românii pot vota