Zi de DOLIU în Pakistan, după prăbuşirea elicopterului cu diplomaţi

Premierul pakistanez, Nawaz Sharif, a decretat o zi de doliu în urma prăbuşirii unui elicopter militar în care au murit şapte persoane, inclusiv ambasadorii Norvegiei şi Filipinelor.

08 mai 2015, 12:53
Zi de DOLIU în Pakistan, după prăbuşirea elicopterului cu diplomaţi

Premierul pakistanez a decretat o zi de doliu şi a ordonat să fie trimise avioane şi elicoptere pentru a transporta victimele, relatează Radio Pakistan, potrivit Mediafax.

Nawaz Sharif şi-a exprimat regretul pentru prăbuşirea elicopterului militar vineri, în Naltar, în regiunea Gilgit. El le-a transmis condoleanţe familiilor persoanelor decedate. Premierul era în drum spre Gilgit, dar şi-a anulat vizita în urma tragediei aviatice.

La rândul său, preşedintele pakistanez Mamnoon Hussain şi-a exprimat regretul pentru prăbuşirea elicopterului. El s-a rugat pentru persoanele decedate şi le-a transmis condoleanţe familiilor.

Un elicopter cu 17 persoane la bord, dintre care 11 diplomaţi străini, s-a prăbuşit vineri în nordul Pakistanului. Şase persaone, între care ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad, și-au pierdut viața. La bord elicopterului se afla şi ambasadorul României în pakistan, precizează MAE de la Bucureşti. Din fericire Emilian Ion este în afara oricărui pericol. Talibanii au confirmat că ei au doborât aparatul de zbor.

CITEŞTE ŞI MAE: Ambasadorul României, rănit uşor în accidentul aviatic din Pakistan, nu a necesitat spitalizare