Zi importantă pentru Liviu Dragnea. Se judecă cererea de strămutare a dosarului Tel Drum

Publicat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 10:10 // Actualizat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 17:08 // Sursa: romaniatv.net

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au amânat pentru 18 decembrie judecarea cererii de redeschidere a dosarului Tel Drum după ce avocaţii au cerut instanţei din Teleorman ca procesul să fie judecat în Bucureşti din cauza mediatizării excesive a lui în judeţ.

Foto: digi24.ro

După cinci ani de la închiderea dosarului Tel Drum, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în urmă cu două luni, să dea curs cererii DNA privind redeschiderea urmăririi penale în dosarul ce îl vizează și pe Liviu Dragnea (în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman la vremea faptelor).

Instanța a decis să amâne pronunțarea pentru două săptămâni, urmând a repune cauza pe rol în funcție de decizia Curții. Pronunțarea în acest caz va fi făcută pe 18 decembrie.

Solutia pe scurt: Amână pronunţarea cauzei la 18.12.2018 pentru ca apărătorii aleşi ai int.Gudei D.C.- av.Fusea S.,Bărăscu Fl., precum şi av.Dumitrescu M. pt. int. Euroconstruct Trading SRL să depună concluzii scrise şi pt. ca CAB să se pronunţe pe cererea de strămutare formulată în cauză, cu termen la 5.12.2018 -, cerere pe care av.Bengescu D.pt.SC Tel Drum SA a arătat că şi-o retrage.

La termenul trecut, Tribunalul Teleorman a amânat redeschiderea urmăririi penale în aceste noi cauze de cercetare, fiindcă avocații Teldrum au depus o cerere de strămutare, care urmează să fie judecată la Curtea de Apel București. 

Potrivit cererii de strămutare formulate de avocaţii Teldrum, aceasta vine din cauza "intensei mediatizări a cauzelor privind Teldrum şi pentru înlăturarea oricăror suspiciuni şi efecte nedorite ale judecării cauzei în Teleorman".

Procurorul DNA care se ocupă acum de caz consideră că soluția inițială de neîncepere a urmăririi penale este nelegală constatându-se că împrejurarea pe care s-a întemeiat netrimiterea în judecată la vremea respectivă nu exista la momentul dispunerii soluției pentru mai multe motive, cum ar fi: încadrarea juridică raportată la situația de fapt este incompletă, motivarea soluției de netrimitere în judecată este contrară aspectelor reținute în cauză, apreciind că în cauza respectivă nu au fost administrate probe suficiente în vederea soluționării legale și temeinice a cauzei.

În cauză, a spus procurorul, sunt și elemente noi care impun redeschiderea urmăririi penale. Potrivit acestuia, noile cercetări în acest dosar reprezintă, de fapt, alte fapte de abuz în serviciu, cu noi ramificații pentru posibile fraude cu fonduri europene.

Citeşte şi:  Rise Project: Noi imagini cu directorii Tel Drum la vila de vacanţă din Brazilia, găsite în valiza Teleorman Leaks

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna Liviu Dragnea Tel Drum
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7601
RON
27 May
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H