Zi mare pentru fauna din România: Cinci zimbri au fost eliberaţi în pădurile din Neamţ VIDEO

După aproape 200 de ani în care au lipsit din păduri, zimbrii fac din nou parte din fauna României.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 15:30
Zi mare pentru fauna din România: Cinci zimbri au fost eliberaţi în pădurile din Neamţ VIDEO

Cinci exemplare, din care trei masculi şi două femele, au fost eliberate într-o pădure din judeţul Neamţ, aflată în apropierea Parcului Natural Vânători Neamţ. Animalele vor fi monitorizate de specialişti printr-un radio-colar emiţător care va da date despre locul în care se află zimbrii şi comportamentul lor în sălbăticie. Exemplarele au între 7 şi 12 ani, iar una dintre femele este gestantă.

Specialiştii avertizează localnicii să păstreze distanţa atunci când se întâlnesc cu zimbrii pentru că pot deveni agresivi.

Prin eliberarea celor cinci zimbri, Parcul Natural Vânători Neamţ a făcut primul pas pentru repopularea pădurilor din Carpaţi cu aceste exemplare protejate de lege şi dispărute din ţara noastră în urmă cu peste un secol. Proiectul se ridică la 1,4 milioane de lei şi este susţinut din fonduri europene.

Citeşte mai mult despre zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamţ şi despre proiectul de repopulare, aici: Zimbrii se întorc în sălbăticie: Cinci exemplare vor fi eliberate în România, pentru prima oară