Zi neagră în lumea muzicii. Un reputat chitarist s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Acesta făcea parte din trupa Lynyrd Skynyrd

Chitaristul Gary Rossington, membru fondator al formației Lynyrd Skynyrd, a murit duminică la vârsta de 71 de ani.

06 mart. 2023, 22:29
Zi neagră în lumea muzicii. Un reputat chitarist s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Acesta făcea parte din trupa Lynyrd Skynyrd
A murit chitaristul trupei Lynyrd Skynyrd

Trupa Lynyrd Skynyrd a dat vestea tristă că unul dintre fondatorii formației, Gary Rossington, a murit duminică, la vârsta de 71 de ani.

Lynyrd Skynyrd este cunoscută pentru cele două hituri ale sale, „Sweet Home Alabama” și „Free Bird”.

„Gary se află acum alături de frații săi din familia Skynyrd în Paradis și cântă, așa cum a făcut întotdeauna”, a scris trupa pe pagina de Facebook.

Citește și: Un fotbalist în vârstă de 21 de ani a murit în timpul unui meci

Lynyrd Skynyrd nu a precizat și cauza decesului chitaristului. Acesta se confrunta cu probleme cardiace și a trecut printr-o intervenție chirurgicală pe cord în urmă cu doi ani, potrivit unui anunț făcut de formație la acea vreme.

Gary Rossington este originar din Florida și a fondat Lynyrd Skynyrd în formula sa inițială alături de toboșarul Bon Burns și basistul Larry Junstorm. Soloul său de chitară din piesa „Free Bird”, o piesă de 10 minute, este considerat unul dintre cele mai impresionante din istoria rockului.

Citește și: A murit Judy Heumann, unul dintre cei mai mari activiști pentru persoanele cu dizabilități. A lucrat cot la cot cu Bill Clinton și Barack Obama

De-a lungul vieții acesta a trecut prin mai multe accidente grave, printre care un accident de mașină produs în 1976 și tragicul accident aviatic din 1977, când trei membri ai trupei și-au pierdut viața, moment în care trupa s-a destrămat.

Gary Rossington a fost singurul membru fondator din formula originală rămas în componența trupei Lynyrd Skynyrd, care a continuat să activeze într-o nouă formulă, urmând să demareze un turneu în iulie.