Ziare.com dezinformează cu privire la declaraţiile primului ministru

În cursul zilei de ieri pe site-ul de știri Ziare.com a apărut un articol în care se precizează faptul că premierul Victor Ponta acuză statul german de ipocrizie în relația sa cu România.

20 mart. 2013, 14:49
Ziare.com dezinformează cu privire la declaraţiile primului ministru

Cei de la Ziare.com au extras dintr-o declarație mai amplă oferită publicației Adevărul de către premierul Victor Ponta, în care acesta face referire la companiile germane din domeniul energetic, un pasaj care scos din context își pierde adevăratul sens, ducând în acest mod la dezinformarea opiniei publice.

Conform celor de la Ziare.com primul ministru „s-a plâns de atitudinea Germaniei susținând că dă dovadă de „ipocrizie”.”

În această dimineață a venit și reacția din partea Guvernului României cu privire la articolul „Victor Ponta, despre Schengen: În cazul Germaniei e ipocrizie la mijloc”. Biroul de presă al Guvernului Romaniei a venit cu o serie de precizări în ceea ce privește informațiile prezentate de Ziare.com.

Astfel, Guvernul consideră că „articolul în cauză conține informații false cu privire la declarațiile pe care primul-ministru al Guvernului României și președinte al PSD, Victor Ponta, le-a oferit în cadrul interviului pentru publicația Adevărul, prin scoaterea din context a declarațiilor reale”.

De asemenea, în precizările făcute de executiv se arată că „din relatarea făcută de Ziare.com rezultă că premierul Victor Ponta acuză statul german de ipocrizie în relația cu România. Acest aranjament din articol reprezintă o manipulare a Ziare.com, la adresa opiniei publice. În declarațiile din cadrul interviului premierul nu acuză în niciun fel statul german.”