Zile libere 2021. Veste proastă pentru angajaţi, NU va fi minivacanţă de 1 iunie

1 Iunie este, potrivit Codului Muncii, zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Anul acesta, Ziua Copilului pică marți, ceea ce a dus la diverse speculații în presă și social media în privința unei posibile punți.

19 mai 2021, 20:09
Zile libere 2021. Veste proastă pentru angajaţi, NU va fi minivacanţă de 1 iunie

Zile libere 2021:

În prima lună de vară, românii, fie că lucrează la stat sau în companii private, vor avea parte de o zi liberă în timpul săptămânii şi un wekeend prelungit de 3 zile, ca urmare a faptului că urmează Ziua Copilului şi Rusaliile – duminică şi luni. Astfel, ziua de 01 iunie (marţi) va fi zi liberă cu ocazia sărbătorii zilei copilului.

Zile libere 2021. 1 iunie este o dată care cel mai probabil nu va fi legată de weekend pentru o mini-vacanță. “Din punctul meu de vedere, nu va exista o punte” între ziua de duminică, 30 mai, și marți, 1 Iunie, care este zi liberă prin lege, dar “dacă va exista o altă decizie, ne vom conforma”, a spus miercuri pentru Edupedu.ro ministrul Muncii, Raluca Turcan. Amintim că acest an școlar a fost puternic marcat de trecerile succesive ale cursurilor din format fizic în online și apoi din nou în format față în față, care au dus la pierderi masive de învățare, potrivit ministrului educației.

Zile libere 2021. România este una dintre cele 3 țări europene care au cele mai puține zile de școală din Europa: în jur de 165, la fel ca Malta și Albania, spun experții europeni în raportul „The organisation of school time in Europe”, realizat de Agenția Executivă pentru Educație a Comisiei Europene (EACEA/Eurydice).

Zile libere iunie 2021: Angajaţii vor avea parte de mai multe zile libere în perioada ce urmează

Analiza, făcută pe anul școlar în curs, arată că la polul opus se află Danemarca și Italia, cu 200 de zile de școală, iar jumătate din țările/regiunile europene au între 170-180 de zile și în alte 17 țări/regiuni, zilele de școală variază între 181 – 190.

Finlanda și Danemarca, două din țările cu cele mai bune rezultate în Educație (testele PISA), sunt țările unde copiii revin cel mai devreme la școală din toată Europa. România este din nou codașă aici, fiind printre puținele unde școala începe la mijlocul lunii septembrie, o luptă pe care Educația o duce an de an cu Turismul și pe care o pierde.

Zile libere 2021. Peste 50 de zile de concediu plătit şi învoiri, pe lângă sărbătorile legale, pentru o anumită categorie de bugetari. DOCUMENT

Zilele libere care urmează în 2021 sunt:

Rusaliile zile libere
1 iunie (marti) – Ziua Copilului

20 iunie (duminica) – zi libera de Rusalii 2021

21 iunie (luni) – liber de Rusalii 2021

Zile nationale libere 2021 August

15 august (duminica) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie 2021 zi libera

30 noiembrie (marti) – Sfantul Andrei zi libera

Zile libere 2021 Decembrie

1 decembrie (miercuri) – Ziua Nationala a Romaniei

25 decembrie (sambata) – Craciunul

26 decembrie (duminica) – Craciunul