ZILE LIBERE de PAŞTE şi RUSALII. Codul Muncii şi Legea Educaţiei, MODIFICATE: cine are dreptul să stea acasă de SĂRBĂTORI

Publicat: Vineri, 03 Aprilie 2020 15:38 // Actualizat: Vineri, 03 Aprilie 2020 18:21 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege care introduce în Codul Muncii și în Legea Educației modalitatea de acordare și de recuperare a zilelor libere ale sărbătorilor legale religioase creștine, celebrate la date diferite de către angajații sau elevii aparținând altor culte religioase.

Codul Muncii se completează după cum urmează:

- la articolul 139, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2'), cu următorul cuprins: "(2') Pentru salariaţii care aparţin de un cult religios legal, creştin, zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii, se acordă în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult".

- la articolul 139, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (3') cu următorul cuprins: "(3') Salariaţii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creştin, de care aparţin cât şi pentru alt cult creştin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator".

Zile libere de Paşte şi pentru părinţi în vacanţa elevilor. Anunţ oficial de la Ministerul Muncii

Legea educaţiei naţionale se modifică astfel:

- după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2'), cu următorul cuprins: "(2') La stabilirea structurii anului şcolar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea în vedere: a) pentru beneficiarii direcţi ai educaţiei şi formării profesionale care aparţin de un cult religios legal, creştin, acordarea zilelor libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii, în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult; b) includerea a două zile libere suplimentare pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru beneficiarii direcţi ai educaţiei şi formării profesionale aparţinând acestora".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
paste Rusalii zile libere zile libere Paşte zile libere Rusalii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H