Ziua îndrăgostiţilor: Papanaşii şi clătitele, cele mai comandate deserturi în această zi

Papanaşii, plăcintele cu fructe şi clătitele conduc în topul deserturilor comandate de români de Valentine's Day, atât separat, cât şi ca opţiune în meniurile de prânz, potrivit reprezentanţilor unei platforme online pentru comenzi de mâncare, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

14 feb. 2014, 18:27
Ziua îndrăgostiţilor: Papanaşii şi clătitele, cele mai comandate deserturi în această zi

În prima parte a Zilei îndrăgostiţilor (14 februarie), aproximativ 45% dintre comenzile de mâncare primite pe platforma online foodpanda includ şi deserturi, procent care va creşte odată cu comenzile pentru masa de seară, potrivit sursei citate.

De altfel, majoritatea celor aproape 200 de restaurante listate pe platformă au pregătit meniuri speciale dedicate îndrăgostiţilor, în care desertul este piesa de rezistenţă.

Astfel, topul preferinţelor este condus de plăcintele şi tartele cu fructe, urmate de papanaşi, clătite şi tiramisu. Dulciurile mai elaborate, precum mousse au chocolat, creme brulee şi panna cotta au fost, de asemenea, comandate în cursul zilei de vineri.

Reprezentanţii platformei spun că se aşteaptă în perioada următoare la o creştere generală a comenzilor, mai ales pe 1 şi 8 martie, sărbători care pot fi marcate cu cine romantice în doi, acasă. Restaurantele au pregătit de altfel deserturi speciale, precum tartă cu ciocolată şi fistic, tort de cătină cu portocale şi bomboane cu cocos şi ghimbir, se mai spune în comunicatul citat.

Citeşte şi Anti-Valentine’s Day: Ce a făcut un chinez pentru a împiedica cuplurile să meargă la cinema