ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI 2014. „Parlamentulul Copiilor” a adoptat două proiecte de lege

Aproape 150 de elevi de la Şcoala Centrală, Liceele "Cervantes" şi "Sava" au format duminică "Parlamentul copiilor", simulând o şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, în care au adoptat două proiecte de lege.

01 iun. 2014, 10:22
ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI 2014. „Parlamentulul Copiilor” a adoptat două proiecte de lege

Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, informează Agerpres.

Citeşte şi Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită de poliţişti

„O să vedeţi foarte multe lucruri în Parlament, o să vedeţi cum lucrăm noi, deputaţii, uneori bine, alteori mai puţin bine, important este să ne facem treaba. Dincolo de scandalurile pe care le vedeţi la televizor, trebuie să reţineţi că politica înseamnă să faci ceva pentru cei din jurul tău, fie că sunt cei din blocul tău, cei de pe strada ta, din oraşul tău sau din ţara ta. Important este să te implici şi aş vrea ca dumneavoastră să fiţi mai buni decât noi, cei care suntem astăzi la conducerea României, iar cei care visează să plece din ţară să fie din ce în ce mai puţini. Sper ca unii dintre voi să revină în aceste bănci, peste 20 de ani”, a spus Valeriu Zgonea la începutul şedinţei.

Citeşte şi ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI 2014: Surpriza Google pentru copiii din lumea întreagă VIDEO

Cei 146 de „parlamentari au propus două proiecte de lege pe care le-au adoptat, după mai multe dezbateri şi amendamente propuse şi susţinute.

Cele două proiecte de lege prevăd individualizarea orarului şcolar şi obligativitatea ca în învăţământul preuniversitar să se organizeze cursuri exclusiv în prima parte a zilei.