Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită de poliţişti

Ziua Internaţională a Copilului: Manifestările se vor organiza pe platoul Universităţii Naţionale de Apărare 'Carol I' 

01 iun. 2014, 09:42
Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită de poliţişti

Ziua Internaţională a Copilului: 300 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a, precum şi copii de la Şcoala Specială pentru Surzi nr.1 vor colora duminică o pânză de aproximativ 300 de m cu desene realizate de graficianul Viorel Baciu, având tema ‘Copilărie urbană’.

Acţiunea va fi organizată în cadrul unor manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. 

Elevi ai liceelor şi cluburilor şcolare din Bucureşti vor prezenta un spectacol. De asemenea, se va organiza concursul de desene ‘Bucureştii, prin ochii copiilor’, câştigătorii urmând să fie premiaţi.

Manifestările se vor organiza pe platoul Universităţii Naţionale de Apărare ‘Carol I’.

Ziua Internaţională a Copilului:  Şi Google sărbătoreşte Ziua internaţională a copilului printr-un logo special. 

Noul logo al Google România este realizat sub forma unui desen, ce are în centrul său o fetiţă, care este înconjurată de cuburi din lemn şi de alte jucării.

Ziua internaţională a copilului a fost menţionată prima dată, la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, în august 1925. La acest eveniment 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus Ziua copilului.

În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua copilului”. În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

Data acestei sărbători variază de la o ţară la alta, statele din fostul bloc comunist adoptând 1 iunie pentru a marca Ziua internaţională a copilului.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.