ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: Parlamentari inediţi de 1 iunie

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: Camera Deputaţilor a găzduit, duminică, de Ziua Copilului, o şedinţă de plen inedită, în care peste 150 de elevi de la Colegiul Naţional "Sfântul Sava", Şcoala Centrală şi Liceul "Miguel de Cervantes" au devenit, pentru câteva ore, parlamentari, şi au elaborat şi votat câteva proiecte de legi.

01 iun. 2014, 11:14
ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: Parlamentari inediţi de 1 iunie

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: Şedinţa de plen a debutat la ora 10.00 cu intonarea imnului de stat şi cu depunerea jurământului de către tinerii „parlamentari”. Cel care a condus şedinţa a fost chiar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care i-a familiarizat pe copii cu procedurile parlamentare.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: Copiii şi-au luat în serios rolul şi au dezbătut, amendat şi votat articol cu articol câteva iniţiative legislative privind individualizarea orarului şcolar, obligativitatea studierii limbii române, a limbii materne şi a obiecte de bază, precum şi obligativitatea ca studiile să se ţină exclusiv dimineaţa.

Copiii a spus că scaunele de parlamentar li s-au părut mult mai comode decât cele pe care le au ei la şcoală şi că îi înţeleg pe parlamentarii care dorm în bănci la serviciu.