Ziua Marinei Române, sărbătorită cu fast în Portul Constanţa

Marinarii români îşi sărbătoresc miercuri ziua în Portul Constanţa. Este ziua în care cele mai importante piese ale flotei româneşti ies la paradă. Chiar dacă flota românescă nu mai e ce a fost, turiştii se pot bucura de un spectacol pe apă, în cer şi pe uscat, cu marinari, militari, paraşutişti şi scafandri.

RomaniaTV.net
15 aug. 2012, 07:25
Ziua Marinei Române, sărbătorită cu fast în Portul Constanţa

160 de marinari îşi petrec Ziua Marinei la bordul fregatei Mărăşeşti, singura navă amiral a României. Este un mastodont de 5000 de tone, care îmbină sistemele de comunicaţii moderne cu luxul şi eleganţa unui hotel de patru stele. Este primul crucişător uşor construit de români şi un simbol pentru marina militară.

Fregata Mărăşeşti a fost construită în şantierul naval de la Mangalia şi a intrat în funcţiune în 1985. Ea execută mai multe misiuni pe timp de pace şi pe timp de război.

Miercuri, în mijlocul mării, pe fregata Mărăşeşti, marinarii vor asista la ceremonia dedicată Zilei Marinei.

Ziua Marinei va fi sărbătorită şi anul acesta de Forţele Navale printr-o serie de ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole artistice, care vor avea loc între 10 şi 15 august, în Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea şi Bucureşti.

VEZI AICI PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DE ZIUA MARINEI