ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Oprea: 1 Decembrie, momentul cu cea mai mare încărcătură simbolică pentru români

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat că 1 Decembrie este momentul cu cea mai mare încărcătură simbolică pentru români.

30 nov. 2014, 12:56
ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Oprea: 1 Decembrie, momentul cu cea mai mare încărcătură simbolică pentru români

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. „1 Decembrie este momentul cu cea mai mare încărcătură simbolică pentru români, zi solemnă şi emoţionantă deopotrivă, când, prin puterea valorilor naţionale, a tradiţiilor şi a tot ce ne uneşte ca naţie, sărbătorim România. Ziua Naţională, Drapelul României, Imnul Naţional şi Stema ţării sunt simboluri naţionale care există în sufletul fiecărui român adevărat, pentru că stau la temelia României. Iar noi avem datoria de a le transmite mai departe generaţiilor viitoare. De aceea, nu-i putem uita niciodată pe cei cărora le datorăm, la rândul nostru, această moştenire”, a afirmat Oprea, într-un mesaj transmis duminică AGERPRES, cu ocazia Zilei Naţionale.

Ministrul de Interne declară că, alături de milioane de români, este „mândru că România este astăzi un stat puternic, un stat respectat în lume şi un factor de securitate regională”, care „a câştigat acest statut prin faptele celor care, de-a lungul vremurilor, au ştiut să pună interesul naţional deasupra oricărui beneficiu şi l-a consolidat prin sângele vărsat de militarii români în teatrele de operaţii din întreaga lume”.

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Mii de angajaţi ai MAI vor acţiona de 1 decembrie pentru a menţine ordinea publică

„De Ziua Naţională mulţi dintre angajaţii sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională sunt la datorie, în ţară sau în misiuni în afara graniţelor naţionale. Ca viceprim-ministru pentru securitate naţională, doresc să le mulţumesc tuturor celor care îşi dedică viaţa pentru siguranţa, securitatea şi progresul României”, afirmă Gabriel Oprea, care urează tuturor românilor sănătate şi împlinirea tuturor aspiraţiilor, oriunde s-ar afla.

1 DECEMBRIE. Unde petrec românii Ziua Naţională a României. Cât costă un pachet turistic pe Valea Prahovei

Prognoza de specialitate relevă faptul că, la nivel naţional, în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie, vremea va fi închisă, cu precipitaţii mixte şi mai ales ninsori în zona montană.

PROGNOZA METEO. Ziua Naţională a României şi începutul calendaristic al iernii vin într-adevăr cu vreme de iarnă. Luni, norii acoperă jumătatea de sud-vest a ţării, unde aduc precipitaţii pe arii extinse, ploi mai ales în Banat şi în Crişana, îndeosebi ninsori în Oltenia şi  mai ales seara şi noaptea în Muntenia, în timp ce în Transilvania şi în Dobrogea aşteptăm precipitaţii mixte, aşa că pe arii restrânse se va forma polei. Vântul începe să crească în intensitate, suflă mai tare în Banat, iar spre seară şi noaptea prinde putere în Oltenia şi bună parte a Munteniei. Maximele vor fi între -5 şi 7 grade. Marţi şi miercuri şi pe arii ceva mai restrânse continuă să ningă în mare parte a ţării, în vest mai cad precipitaţii mixte timp în care şi vântul mai are intensificări, apoi vremea se mai domoleşte.