Ziua unui elev de clasa a II-a, sărbătorită în pauza mare cu tort, șampanie, cântăreață de muzică populară, animatori și fotograf

O școală din Bacău este în mijlocul unui scandal după ce ziua unui elev de clasa a II-a a fost sărbătorită în pauza mare cu șampanie, tort, animatori și fotograf. La mica petrecere a venit chiar și o cântăreață de muzică populară. Întreaga scenă s-a petrecut în clasă, la școală, în pauza mare.

30 ian. 2023, 11:07
Ziua unui elev de clasa a II-a, sărbătorită în pauza mare cu tort, șampanie, cântăreață de muzică populară, animatori și fotograf

Incidentul a avut loc la Școala ”Miron Costin” din Municipiul Bacău, unde la ziua unui elev de clasa a II-a au venit animatori, fotograf și o cântăreața de muzică populară cu șampanie și tort. Totul s-a întamplat în pauza mare, de la 9:50 la 10:10.

Într-o filmare postată pe rețelele de socializare și stearsă ulterior, cantareata de muzica populara apare in video alături de elev și scoate la un moment dat dintr-o geantă o şampanie, dar şi un cadou pentru copil pe care le pune pe banca lui.

„Am cerut de la toate persoanele implicate note explicative referitoare la modul în care animatoarele au pătruns în școală și la existența acordului părinților pentru filmare și publicarea imaginilor”, a spus directorul școlii pentru ziaruldebacau.ro.

La vederea imaginilor pe internet, părinţii celorlalţi copii s-au revoltat și s-au plâns conducerii şcolii.

La școală au fost convocați pentru explicații și părinții elevului de 9 ani. Potrivit Ziarul de Bacău, tatăl elevului sărbătorit este Dragoș Boghian, primarul comunei Vultureni. El are dosar penal, după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație, în urmă cu aproape un an.

„Cine sunt parinții care reclamă? Ce probleme au fost cu sărbătorirea? Copiii au mai fost filmați și la alte evenimente organizate de școală. Chiar recent, când a fost organizat un târg. Din cunoștințele mele conducerea școlii și-a dat la începutul anului un acord, la o întâlnire cu părinții, pentru așa ceva. Oricum, educatoarea și-a dat acordul. Și nu este nicio problemă cu șampania. Cred că animatoarele au pus șampanie pentru copii”, a declarat Dragoș Boghian, primarul comunei Vultureni, tatăl copilului sărbătorit.

Citește și: Profesor filmat de elevi cum stă întins pe o bancă din clasă: ”Domnu’, vreți să vă facem un masaj? Te pricepi? Și unde să-mi faci?”

Conducerea școlii a sesizat Inspectoratul Școlar Județean Bacau.

”Conducerea Școlii Gimnaziale ,,Miron Costin” Bacău ne-a informat, în data de 26 ianuarie, despre incidentul pătrunderii în școală, la pauza mare (9.50-10.10), a unor adulți (între care o cântăreață de muzică populară, un cameraman, 2 animatori) în vederea sărbătoririi unui elev de clasa a II-a, în prezența doamnei învățătoare. Mama elevului lăsase o cerere la secretariat, în dimineața respectivă, solicitând accesul dumneaei în școală, pentru a-i face o surpriză fiului cu ocazia zilei de naștere.

Citește și: Scandalul continuă după ce învăţătorul l-a bătut pe elevul care nu ştia la matematică: „Al meu stătea cu palma roșie toată. Mamaie, nu am știut la matematică tabla înmulţirii pe sărite”

Directorul școlii ne-a precizat că nu avea cunoștință despre ceea ce urma să se întâmple, de prezența altor persoane, cu excepția mamei.În urma incidentului, s-a demarat anchetarea aspectelor invocate, atât la nivelul unității de învățământ, cât și la nivelul ISJ Bacău.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău nu încurajează nicidecum vreo formă de viciere a procedurii privind siguranța elevilor în interiorul unităților de învățământ și dezaprobă astfel de practici.”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Bacău.