Zonele energetice din Bucegi, introduse în manualul de Limba Română de clasa a IV-a

Publicat: Vineri, 18 Ianuarie 2019 15:04 // Actualizat: Vineri, 18 Ianuarie 2019 15:04 // Sursa: romaniatv.net

Manualul de Limba şi Literatura Română clasa a IV-a conţine informaţii pseudoştiinţifice despre zone energetice din Munţii Bucegi, la Babele şi Sfinxul. 

Potrivit manualului, "în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o porţiune de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc".

De asemenea, autorul adaugă că "este probabil cea mai interesantă descoperire făcută vreodată în România", fără a preciza însă nicio sursă.

Elevii mai află din manual că "în credinţa populară românească, se spune că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer şi pământ numit Gură de Rai, un spaţiu între cer şi pământ cu caracter sfânt, un loc benefic"

Capitolul care conţine fragmentul despre Ministerele Munţilor Bucegi a fost conceput de Aniţa Dulman, psiholog şi fostă învăţătoare. 

"Problema este că în legătură cu Bucegii circulă această informaţie, iar eu am pus acest fragment pentru că poţi să le dezvolţi scepticismul faţă de ceva despre care doar se spune. Fragmentul ăsta nu spune despre ce să credem, ci despre ce să nu credem. Îi ajută pe copii să înţeleagă că o credinţă populară nu e adevărată", a spus Aniţa Dulman, pentru Hotnews.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
manual limba romana clasa 4 manuale şcolare tunelul din bucegi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7509
RON
25 Mar
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H