14 centrale termice ale RADET funcţionează fără autorizaţie. Pedeapsa este de 7 ani de ÎNCHISOARE

Un număr de 14 centrale termice de cvartal ale Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București, aflată în insolvență din octombrie, funcționează și în prezent fără a avea autorizațiile impuse de lege din partea Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), fapt ce constituie infracțiune și se sancționează cu până la 7 ani de închisoare.

03 ian. 2017, 06:15
14 centrale termice ale RADET funcţionează fără autorizaţie. Pedeapsa este de 7 ani de ÎNCHISOARE

Potrivit unui document recent al administratorului judiciar al RADET, firma Rominsolv a avocatului Gheorghe Piperea, activitatea de producție a energiei termice a RADET se realizează în cadrul Secției Centrale Termice și Furnizare, care are în exploatare 46 de centrale termice de cvartal și o centrală termică de zonă. Din cele 46 de centrale de cvartal, un număr de 33 sunt modernizate. Treisprezece centrale termice sunt nemodernizate, iar la CT Mozart investiția nu este finalizată.

„Situația celor 14 centrale termice de cvartal neautorizate ISCIR. RADET funcționează la acest moment cu cazane de apă caldă neautorizate ISCIR. Această problemă a fost adusă permanent în atenția conducerii și a Consiliului de Administrație RADET, în contextul în care Legea 64/21.03.2008, republicată cu modificările și completările ulterioare în 01.02.2014, la art. 22 pct. 2 precizează: „, se arată în documentul citat de profit.ro. 

RADET alimentează cu energie termică peste 1,25 milioane de locuitori ai Capitalei, respectiv 565.000 de apartamente din 8.500 de blocuri și imobile. În plus, Regia furnizează căldură și apă caldă pentru 5.400 de agenți economici și instituții cu statut de obiective sociale. 81% din lungimea de peste 987 km a rețelei primare de transport apă fierbinte a RADET are vechime mai mare de 20 de ani, ca și 60% din cei 2.965 km de rețea secundară de țevi de distribuție a apei calde de consum și a agentului termic de încălzire.