Scenă dramatică din cauza unei viituri, în Dâmboviţa. 15 oameni au rămas blocaţi pe o insulă

15 oameni, între care şi şapte copii, au rămas blocaţi pe o insulă de pe râul Dâmboviţa, în zona localităţii Măneşti, din cauza unei viituri. Pompierii au intervenit cu bărci şi frânghii şi au reuşit să-i aducă pe toţi la mal. 

19 apr. 2014, 07:09
Scenă dramatică din cauza unei viituri, în Dâmboviţa. 15 oameni au rămas blocaţi pe o insulă

Circa 80 de gospodării din satele dâmboviţene Răscăieţi şi Vultureanca au fost inundate, după ce pârâurile Holoboca şi Jirnov au ieşit din matcă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa mai informează că se intervine pentru evacuarea apei din trei case din Cojasca, sat Iazu, dintr-o casă şi cinci gospodării din Moreni şi dintr-o casă din Vişina. În satele Răscăeţi şi Vultureanca inundaţiile au afectat 30 de fântâni.

În localitatea Măneşti s-au deplasat două autospeciale de pompieri ale ISU Dâmboviţa pentru a-i scoate pe cei rămaşi blocaţi.

„Sunt patru căruţe care au rămas blocate pe Râul Dâmboviţa, la baza unui pod, la Măneşti. A venit apa mare şi au rămas acolo. Nu au mai putut înainta. E vorba de opt adulţi şi şapte copii. Distanţa dintre ei şi mai este de aproximativ 50 de metri. Erau blocaţi pe o insuliţă”, a declarat Eduard Ţelea, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, potrivit adevarul.ro.

Judeţul Dâmboviţa s-a aflat, vineri, sub atenţionare de COD GALBEN de inundaţii, fenomenele vizate constând în creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.