5 alimente care îţi curăță arterele

Prevalența bolilor cardiovasculare este în creștere, spun oamenii de știință. Cauza principală a apariției unei afecțiuni cardiovasculare o reprezintă înfundarea arterelor.

23 feb. 2017, 15:16
5 alimente care îţi curăță arterele

Arterele sunt vase de sânge care transportă oxigen și substanțe nutritive de la inimă spre restul corpului. Arterele sănătoase sunt flexibile, puternice, elastice. Dar atunci când grăsimile și alte substanțe se acumulează pe artere, ele se pot înfunda și în cele din urmă se îngustează și se întăresc. Această situație duce la reducerea fluxului sangvin prin artere, boală care poartă numele de ateroscleroză. Vestea bună este că o alimentație sănătoasă poate ajuta la prevenirea înfundării arterelor.

Usturoi

Bogat în antioxidanți, usturoiul ajută la inhibarea acțiunii radicalilor liberi, ceea ce-l face un ingredient esențial în prevenirea problemelor inimii și blocării arterelor. Consumul regulat de usturoi reduce nivelul de colesterol rău din sânge. De asemenea, se lărgesc vasele de sânge și se îmbunătățește circulația sangvină.

Rodii

Au un nivel ridicat de antioxidanți care ajută în eliminarea depozitelor de grăsimi din artere, contribuind astfel la prevenirea problemelor grave de sănătate, cum este ateroscleroza. Mănâncă  până la două rodii proaspete în fiecare zi. De asemenea, bea un pahar de suc de rodie proaspăt o dată pe zi.

Ceai verde

Un studiu realizat în 2004 și publicat în „Circulation Journal“ arată că aportul de ceai verde este asociat cu o incidență mică a bolilor arterelor coronare. Un alt studiu publicat în „Current Medicinal Chemistry“, în 2008, arată că catechinele găsite în ceaiul verde previn și tratează bolile vasculare. Consumul de două până la trei căni de ceai verde în fiecare zi este tot ce ai nevoie pentru a reduce blocajul arterial.

Spanac

Această legumă cu frunze verzi gustoase și bogate în substanțe nutritive are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru inimă. Spanacul este o sursă bogată de oxid nitric, care are ca rol reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

Avocado

Conține o cantitate generoasă de grăsimi sănătoase și de alte substanțe nutritive importante care îmbunătățesc nivelul colesterolului din sânge prin scăderea colesterolului rău și crescând nivelului de HDL.

Redu colesterolul cu acest suc miraculos