Activitatea unor instituţii publice din Prahova, suspendată din cauza unui incendiu

Activitatea unor instituţii publice este suspendată ca urmare a unui incendiu ce a avut loc în noaptea de joi spre vineri într-o clădire din Ploieşti în care funcţionează inclusiv o secţie de poliţie şi Serviciul de probaţiune Prahova.

28 feb. 2014, 10:18
Activitatea unor instituţii publice din Prahova, suspendată din cauza unui incendiu

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, un incendiu a izbucnit, în jurul orei 5.00, la un imobil din Ploieşti, situat pe Şoseaua Vestului, în care funcţionează mai multe instituţii publice, informează Agerpres.

Incendiul s-a produs la parterul clădirii, pe casa scării, arzând obiecte de uz casnic, materiale textile şi obiecte de mobilier. Cauza incendiului stabilită de anchetatori este fumatul în locuri nepermise sau neamenajate corespunzător.

Ca urmare a incendiului, Primăria Ploieşti a anunţat că este suspendată activitatea de relaţii cu publicul la casieria Serviciului Public Finanţe Locale, dar şi la Serviciul Evidenţa Informatizată a Persoanelor din cadrul Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, ce funcţionează în imobilul respectiv.

Incendiul a distrus o parte din instalaţia electrică, iar birourile sunt pline de fum, însă documentele aflate în aceste instituţii nu au fost afectate.

În clădirea în care a izbucnit incendiul mai există o parte din arhiva Judecătoriei Ploieşti, unele dintre birourile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, Serviciul de probaţiune Prahova, o secţie de poliţie şi sala în care se susţin probele teoretice pentru obţinerea permisului de conducere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu, în cauză a fost deschis dosar penal şi se efectuează cercetări cu privire la stabilirea circumstanţelor în care s-a produs evenimentul.

CITEŞTE ŞI: Incendiu în Centrul Vechi al Capitalei. Un restaurant de lux a ars