Adevărul din spatele FOTOGRAFIEI în care un copil sirian doarme între MORMINTELE PĂRINŢILOR FOTO

O fotografie inedită în care un copil sirian doarme între mormintele părinţilor săi a făcut înconjurul reţelelor de socializare la începutul lunii ianuarie. Cu toate acestea, imaginea care a mişcat milioane de oameni s-a dovedit a fi însă falsă.

21 ian. 2014, 10:19

Abdul Aziz al Otaibi, fotograful saudit care a creat imaginea, a rămas şocat de modul în care a fost folosită aceasta pe reţelele de socializare. Publicată săptămâna trecută pe Twitter, Facebook şi Instagram, fotografia care arată un copil dormind între două movile de pietre a devenit virală. Cu toate că nimeni nu ştia cu adevărat povestea din spatele ei, ea a fost folosită pentru a ilustra un mesaj contra războiului din Siria.

Citeşte şi Mesajul SFÂŞIETOR al unui copil, victimă a războiului civil din Siria, cu câteva minute înainte să MOARĂ

Fotografia a păcălit numeroase publicaţii internaţionale şi a strâns milioane de vizualizări şi sute de mii de comentarii şi reacţii privitoare la atrocităţile conflictului sirian. Poza a fost distribuită pe Twitter şi de Ahmed Jarba, liderul Coaliţiei Naţionale Siriene (CNS).

Citeşte şi Cea mai ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE FOTOGRAFIE a războiului din Siria. Ce a făcut un SOLDAT pentru o ŢIGARĂ

Contactat de jurnalistul olandez Harald Doornbos, fotograful a explicat că imaginea face parte dintr-o şedinţă foto pentru un proiect artistic. În realitate, copilul nu este orfan, fiind chiar este nepotul fotografului, iar poza nu era făcută în Siria, ci în Arabia Saudită. Mai mult, mormintele sunt simple movile de pietre.