Agresorul poliţistului din Suceava a fost arestat. Bărbatul susţine că i-a confundat pe oamenii legii cu rivalii săi

Alexandru Huţuleac, bărbatul care l-a lovit cu o sabie pe un poliţist în timpul percheziţiilor din Rădăuţi, judeţul Suceava, a fost arestat preventiv, miercuri, acesta susţinând în faţa magistraţilor că i-a confundat pe oamenii legii cu nişte rivali cu care avusese un conflict.

06 dec. 2017, 19:01
Agresorul poliţistului din Suceava a fost arestat. Bărbatul susţine că i-a confundat pe oamenii legii cu rivalii săi

Magistraţii Tribunalului Suceava au decis ca Alexandru Huţuleac, agresorul poliţistului rănit grav marţi dimineaţa să fie arestat preventiv pentru tentativă de ultraj şi omor.

În timp ce era dus în sala de judecată Alexandru Huţuleac a declarat jurnaliştilor că regretă ceea ce s-a întâmplat.

„Regret nespus ce s-a întâmplat şi mă rog non-stop ca domnul poliţist să fie bine”, a spus Alexandru Huţuleac.

La ieşirea din sala de judecată, după mai bine de trei ore de audieri, avocatul lui Alexandru Huţuleac, Tudor Sălăjanu, a declarat că Huţuleac i-a confundat pe poliţişti cu câţiva rivali cu care avusese conflicte în urmă cu câteva zile.

Conform acestuia, Alexandru Huţuleac se afla în locuinţă împreună cu soţia şi copilul minor şi dormeau în momentul în care a avut loc descinderea mascaţilor. Avocatul spune că Alexandru Huţuleac nu a auzit somaţia poliţiştilor şi s-a trezit abia după ce aceştia au pătruns în locuinţă.

Speriat că ar putea fi rivalii săi, Alexandru Huţuleac a încercat să se apere cu o sabie pe care o avea la îndemână, în locuinţă fiind întuneric.

Primul care a intrat în imobil, poliţistul Dan Ciprian Sfichi a fost a fost lovit în cap cu sabie artizanală.

Poliţistul nu purta casa de protecţie, leziunile suferite fiind extrem de grave.

În urma incidentului, poliţistul, Dan Ciprian Sfichi, în vârstă de 35 de ani, a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi unde a fost operat de două ori, însă pronosticul este extrem de rezervat.

Poliţistul a fost chemat la muncă în afara orelor de program, pentru a asista la percheziţia desfăşurată marţi dimineaţa pe teritoriul oraşului Rădăuţi într-un dosar de trafic cu substanţe etnobotanice.

Citeşte şi Starea de sănătate a poliţistului tăiat cu sabia în misiune la Rădăuţi, în continuare critică UPDATE