ALEGERI FRANŢA. Candidatura lui Francos Fillon la preşedinţie este compromisă. Un nou caz jenant îi afectează campania

Thierry Solère, purtător de cuvânt al fostului premier Francois Fillon în campania pentru alegerile prezidenţiale din luna aprilie, s-a sustras de la plata unor impozite în perioada 2010-2013 şi face obiectul unei anchete preliminare a Parchetului din Nanterre, sub suspiciunea de fraudă fiscală.

14 feb. 2017, 20:19
ALEGERI FRANŢA. Candidatura lui Francos Fillon la preşedinţie este compromisă. Un nou caz jenant îi afectează campania

Dezvăluirea de fraudă fiscală a fost făcută de săptămânalul satiric Canard, acelaşi care a dezvlăuit că Francois Fillon şi-a angajat soţia, Penelope, fictiv la cabinetul său de parlamentar, aceasta încasând fraudulos peste 500.000 de euro. Dezvăluirile publicaţiei au subminat puternic campania lui Francois Fillon pentru alegerile prezidenţiale, mai ales că cele referitoare la soţie s-au dovedit adevărate. Astfel, din principal contracandidat al lui Marine Le Pen în turul doi de scrutin, Fillon se vede în situaţia de a nu trece de primulo tur al alegerilor, el scăzând vertiginos în sondaje.

Citeşte şi Marine Le Pen conduce în sondajele pentru alegerile prezidenţiale din Franţa

Procurorul din Nanterre a confirmat marţi, fără să dea detalii, că există o anchetă preliminară în cazul lui Solère. În chimb, publicaţia Canard scrie că familia Solère nu şi-a plătit impozitele pe venit în perioada 2010-2013 şi nici impozitul pe proprietate pe 2016. La fel ca Francoise Fillon, Thierry Solere şi-a angajat soţia, pe Karine Theet-Solère, pe un salariu lunar de 4.400 euros net, la cabinetul său parlamanetar, în ultimele şase luni din 2012. De asemenea, o firmă de consultanţă a celor doi ar fi generat venituri nedeclarate de 200.000 euro.