Alegeri în Germania: Doar un singur procent desparte Uniunea Creştin-Democrată de Social-Democraţi

Sprijinul electoratului german pentru social-democrați (SPD) a ajuns la 32%, cu un punct procentual mai puțin decât cel pentru Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel, relevă rezultatele unui sondaj de opinie săptămânal realizat de institutul Forsa pentru revista Stern și publicate miercuri de Reuters.

08 mart. 2017, 08:46
Alegeri în Germania: Doar un singur procent desparte Uniunea Creştin-Democrată de Social-Democraţi

După ce fostul președinte al Parlamentului European Martin Schulz a devenit candidatul SPD la funcția de cancelar în perspectiva alegerilor din 24 septembrie, social-democrații au crescut constant în preferințele electoratului german.

Sondajul, realizat pe un eșantion de 2.500 de germani cu drept de vot și având o marjă de eroare de 2,5%, arată că sprijinul pentru SPD a sporit cu un punct procentual față de cel înregistrat în urmă cu o săptămână.

Atât Angela Merkel, care încearcă să obțină al patrulea mandat de cancelar în urma scrutinului din septembrie, cât și Martin Schulz speră ca partidele lor să obțină scoruri electorale care să pună capăt ‘marii coaliții’ (între CDU și SPD) și să poată forma guvernul alături de formațiuni politice mai mici.

Citeşte şi Casa Albă confirmă vizita cancelarului german, Angela Merkel, în SUA pe 14 martie

Potrivit aceleiași anchete sociologice, formațiunea ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD) ar fi votată de 8% din electoratul german, față de 9% în urmă cu o săptămână, în timp ce susținerea pentru Verzi și Die Linke (stânga extremă) a rămas nemodificată, la nivelul de 8%, respectiv 7%.