ALERTĂ ANM: Temperaturile încep să scadă. Ninge duminică în Muntenia, vestul Dobrogei şi în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că temperaturile vor scădea uşor în weekend, de la 9-10 grade la 1-4 grade. Duminică vor începe ninsorile, urmând să se depună în Muntenia şi vestul Dobrogei un strat de 5-10 centimetri de zăpadă, iar în Bucureşti între 3 şi 5 centimetri.

10 feb. 2018, 05:52
ALERTĂ ANM: Temperaturile încep să scadă. Ninge duminică în Muntenia, vestul Dobrogei şi în Bucureşti

Ninge duminică în Muntenia, vestul Dobrogei şi în Bucureşti, anunţă ANM. „Mâine (sâmbătă -n.r.) o să avem un ecart de la 0 grade în nordul Moldovei până la 8-9 grade în sud. În schimb în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, dar mai ales pe parcursul zilei de duminică, ne aşteptăm ca aria precipitaţiilor să se extindă pe partea de sud şi sud-est a ţării, mare parte din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, ceea ce înseamnă că în partea central sudică a Munteniei, poate chiar şi vestul Dobrogei, să se depună un strat de zăpadă în medie între 5 şi 10 centimetri. Iar la Bucureşti un strat de 3-5 centimetri. Deci începe ninsoarea şi în Capitală. Începem să avem cât de cât un decor de iarnă, numai că nu ţine mult. E până duminică seara, pentru că apoi, din nou, precipitaţiile se restrâng”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al ANM, Mihai Timu.

PERICOL DE AVALANŞE, sute de salvamontişti sunt pregătiţi să intervină. PROGNOZA METEO de weekend

În schimb, chiar dacă vor fi uşoare intensificări ale vântului în următoarele zile, nu se anunţă viscol. „O să bată puţin şi vântul, dar nu atât de tare la viscol. Sunt viteze între 45-55 km/h, cu uşoare intensificări pe partea de sud şi sud-est. Poate pe litoral să depăşească 60 km/h. Aşa, pentru câteva ore, poate să creeze un aspect de viscol, nu putem spune la 50 km/h, cu ninsoarea care o să fie. Temperaturile încep să mai scadă şi pe partea de sud. Dacă până acum am avut 9-10 grade, duminică vom avea cel mult între 1 şi 4 grade. Vor fi 2-3 grade şi la Bucureşti, deci este o răcire. Nu una dramatică, dar este”, a completat meteorologul.

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi de 9 grade, la munte va ninge

Citeşte şi:

VREMEA IN BUCURESTI: Prognoza meteo pentru Capitală în weekend