Alex Pascu, condus duminică pe ultimul drum. Vezi unde este depus sicriul basistului trupei Goodbye to Gravity

INCENDIU CLUB COLECTIV. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Pascu va fi depus sâmbătă, 14 noiembrie, la ora 11:00, la Capela Cimitirului Izvorul Nou (Drumul Murgului, Nr. 47, Sector 3). Seara va avea loc o slujbă, iar noaptea se va ține priveghi. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 15 noiembrie, de la ora 14:00, la Cimitirul Izvorul Nou.
Roxana Gagiu
13 nov. 2015, 11:01
Alex Pascu, condus duminică pe ultimul drum. Vezi unde este depus sicriul basistului trupei Goodbye to Gravity

INCENDIU CLUB COLECTIV. Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, care a încetat din viaţă miercuri, la Paris, va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Izvorul Nou din Capitală, anunţă Federaţia Română de Scrimă, care menţionează că familia tânărului face un „apel la decenţă şi discreţie din partea mass-media”.

Citeşte şi: Un singur membru al trupei Goodbye to Gravity, supravieţuitor în incendiul din clubul Colectiv

În noaptea tragediei, Alex Pascu era fericit că, după multă muncă, trupa lansa noul album. Ultima persoană cu care a vorbit chiar înainte de concert a fost mama sa, marea campioană la scrimă Ana Pascu. Apoi s-a declanșat iadul. Alex a suferit arsuri grave pe faţă şi corp, dar şi pe căile respiratorii. Mama sa a stat tot timpul lângă el, în spital. Medicii aveau mari speranţe, așa că au decis să îl transfere în străinătate. Un avion l-a dus la Paris, unde urma să fie tratat la o clinică specială de chirurgie plastică. În timpul zborului însă, starea lui Alex s-a agravat, iar inima i-a cedat chiar pe aeroportul din Paris, la scurt timp după aterizare. Medicii s-au chinuit să îl resusciteze 45 de minute.

Alex a luptat până în ultima clipă pentru viaţa sa. În spital i-a şocat pe doctori. Deşi sedat puternic, la un moment dat s-a trezit şi a început să ţipe: foc, foc, fugiţi oameni! Medicii au fost îngroziţi, pentru că pacienţii aflaţi sub efectul sedativelor şi morfinei nu visează.

Trupa Goodbye to Gravity a pierdut 4 oameni din 5. Cei doi chitarişti, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit în noaptea incendiului, iar Bogdan Enache, bateristul, o săptămână mai târziu, în timp ce era transportat în Elveţia.

Vlad Ţelea avea 38 de ani şi era absolvent al Universităţii de Arhitectură Ion Mincu. Muzica era marea sa pasiune, iar vineri lansa împreună cu colegii săi de trupă „Mantras of war”, al doilea album al grupului.

Sfâşiat de pierderea fiului său, tatăl lui Vlad Ţelea a declarat, printre lacrimi: „Trei dintre ei erau arhitecţi. Vlad are o fetiţă de doi ani şi jumătate, de care acum o să ne îngrijim şi noi. Monica, soţia lui, este şi ea destul de singură. Intrăm într-o altă viaţă. Soţia lui a fost şi ea în club, era cu el acolo. A fost în spate şi a reuşit să iasă. Pe el l-au scos spre sfârşit, era deja în stop cardio-respirator. L-au resuscitat de mai multe ori, l-au intubat, n-a putut fi salvat în niciun fel. Muzica era una dintre pasiunile lui şi era în culmea fericirii„.

 
Chitaristul Mihai Alexandru se numără printre cele 53 de persoane decedate în incendiul grav produs vineri seară în clubul Colectiv, unde acesta şi colegii săi de trupă aveau programat un concert pentru a-şi promova cel mai recent album, „Mantras of War”. În incendiu a murit şi iubita lui Mihai Alexandru, Cătălina Ioniţă, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti.

Din păcate, nici viaţa lui Bogdan Enache nu a mai putut fi salvată.

Bogdan Enache era internat la Spitalul de Arşi, iar familia sa a cerut transferul la un spital din străinătate. Un avion SMURD a plecat duminică, la ora 16.20, cu bateristul trupei Goodbye to Gravity, către o clinică din Zurich (Elveţia), însă aceasta nu a mai ajuns la destinaţie, din cauză că starea lui Bogdan s-a înrăutăţit.

Potrivit directorului medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, Bogdan Enache care ar fi fost programat iniţial să fie transferat în Franţa, dar din motive necunoscute destinaţia sa a fost schimbată. „Iniţial, se făcuseră demersurile pentru Franţa, nu ştiu din ce motiv destinaţia lui finală a rămas Elveţia. Deci va pleca în Elveţia”, spunea Niţescu înainte ca aeronava să decoleze din Bucureşti.

Surse medicale declarau sâmbătă că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică. Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie şi dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat. Aceleaşi surse spuneau că Bogdan Enache nu este asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului şi tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a rămas în viaţă. El se recuperează la o clinică din Olanda.

După incendiul din clubul Colectiv, Andrei Găluţ a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

INCENDIU CLUB COLECTIV. Iubita lui Andrei Găluţ a pierdut lupta cu moartea şi s-a stins pe un pat de spital

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 53.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 36 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia şi unul în Franţa.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Zodiile care vor fi pe val în luna iunie. Vara începe perfect pentru 5 nativi
Capital.ro
Rămâi FĂRĂ PERMISUL de conducere. Șoferii au interzis să facă asta pe trecerea de pietoni
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Taxa care scade cu 50%! Anunțul făcut de Guvern
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Codul Penal. Schimbările care bagă spaima în șoferi. S-au votat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de la o unitate NATO! Anchetatorii au făcut descoperiri surprinzătoare
Capital.ro
UNGURII, la ani lumină de România. Deja nu se mai poate face NIMIC, totul s-a decis
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'