Alexandru Arşinel răspunde după acuzaţiile legate de transplantul de rinichi din 2013

Alexandru Arșinel a fost acuzat că ar fi primit tratament preferențial după ce, în 2013, a fost supus unei operații de transplant de rinichi.

21 iul. 2017, 06:18
Alexandru Arşinel răspunde după acuzaţiile legate de transplantul de rinichi din 2013

Alexandru Arșinel a comentat subiectul la o emisiune tv, fiind întrebat:  „Aţi fost pe vreo listă de aşteptare pentru transplant?”.

„De 40 de ani sunt în evidenţa spitalului Davila. De 40 de ani. Am avut peste 30 şi ceva de colici renale care mi-au terminat rinichiul, mai funcţiona 6%. De 40 de ani se ştia. Pe lista spitalului, a lui Lucan. De 40 de ani”, a declarat Alexandru Arșinel.

Alexandru Arşinel, mărturisire CUTREMURĂTOARE despre TRANSPLANT

Mihai Lucan, chirurgul clujean considerat cel mai prolific când vine vorba de operații de transplant, este vizat de o investigație a procurorilor antimafie. În 2013, Lucan i-a făcut transplant de un rinichi lui Arșinel la numai trei zile după ce acesta a fost trecut pe lista de așteptare a bolnavilor care au nevoie de un organ sănătos. Aceasta în condițiile în care mare parte din persoanele de pe această listă nu primesc organe de transplant și ajung să facă dializă toată viața.

Alexandru Arşinel, în zodia GHINIONULUI. O nouă lovitură TERIBILĂ pentru ACTOR

„Lista de aşteptare a pacienţilor în vederea unui transplant este doar un element de identificare, nu cuprinde elemente de argumentaţie pentru viteza de transplant. Listele de aşteptare nu dictează cine este sau nu transplantat. Eu nu ştiu dacă este aşa. Dar precizez, dacă este aşa, alegerea s-a făcut numai pe baza unor motivaţii medicale”, declara Lucan în 2013.