Alexandru Athanasiu, după decizia Înaltei Curţi: „Este o ABERAŢIE pe care o voi reclama la CEDO”

Fostul ministru Alexandru Athanasiu a declarat, vineri, după ce ICCJ a confirmat cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale pe numel său şi al Ecaterinei Andronescu, că va face plângere la CED. "Eu nu sunt bătaia de joc a procurorilor DNA", a spus Athanasiu.

11 sept. 2015, 09:52
Alexandru Athanasiu, după decizia Înaltei Curţi: „Este o ABERAŢIE pe care o voi reclama la CEDO”

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat vineri cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale pe numele foștilor miniștri Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu.

Alexandru Athanasiu s-a arătat extrem de revoltat de decizia ICCJ şi a arătat că procuorii au decis, până acum, de două ori să nu înceapă urmărirea penală împotriva sa.

„Sunt extrem de revoltat pentru că nu am crezut, ca profesor de drept și ca om onest, că se poate deschide pe două fapte dintre care una a fost dezincriminată, iar a doua nu era în vigoare, la data presupusei săvârșiri a faptei”, a spus Alexandru Athanasiu, potrivit digi24.ro

„Ca după nouă ani să redeschizi a treia oară un dosar – pe nişte fapte care nu pot să fie imputate după toate regulile Codului Penal, este o încălcare grosolană a legislaţiei penale românești, o hărţuire a mea, care nu va rămâne aşa. Este o aberaţie pe care o voi reclama la CEDO. Eu nu sunt bătaia de joc a procurorilor DNA”, a mai spus fostul ministru.

Ecaterina Andronescu nu a dorit să comenteze anunțul procurorilor.

CITEŞTE ŞI DECIZIA ICCJ: Ecaterina Andronescu şi Alexandru Athanasiu, URMĂRIŢI PENAL

Procurorii DNA au solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizați Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu și achiziții publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educației.

Cererea DNA a fost depusă pe 22 iunie, are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335. alin. 4 NCPP)”.

Potrivit unor surse judiciare faptele din acest dosar sunt similiare cu cele reținute în dosarul „Microsoft”, în care Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu au fost deja puși sub acuzare.