Alexandru Buşcu şi Ştefan Paraschiv, numiţi administratori ai Romaero

Acţionarii Romaero (RORX), companie specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, au numit în cadrul unei adunări generale ordinare, doi noi administratori, pe Alexandru Buşcu şi Ştefan Paraschiv, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

RomaniaTV.net
18 mai 2017, 10:47
Alexandru Buşcu şi Ştefan Paraschiv, numiţi administratori ai Romaero

Buşcu a fost numit ca urmare a expirării mandatului lui Gheorghe Agafiţei la 1 aprilie, durata mandatului acestuia fiind de patru luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim două luni, ”dar nu mai târziu de data desemnării administratorilor în condiţiile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă”, arată raportul.

De asemenea, Ştefan Paraschiv a fost numit membru în consiliul de administraţie, în urma renunţării la mandat a lui Gabriel Filimon, durata mandatului acestuia fiind până la data expirării mandatului predecesorului său, dar nu mai mult de data desemnării administratorilor în condiţiile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă.

În 2016, Romaero s-a confruntat cu dificultăţi suplimentare, care i-au scăzut cifra de afaceri şi cota de piaţă, motiv pentru care a fost nevoită să concedieze circa 100 salariaţi, scrie News.ro.

Romaero a avut anul trecut o pierdere de 60,28 milioane lei, faţă de 34,1 milioane lei în 2015.

Compania a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 46,5 milioane lei, în scădere cu 15,6% faţă de 2015.

Compania Romaero, controlată de Ministerul Economiei, mai are 720 de salariaţi şi o valoare de piaţă de 134,9 milioane lei (30 milioane euro).