Alimente care te pot ucide, dar pe care sigur le consumi deja

Acestea sunt alimentele pe care trebuie sa le excluzi din dieta si care iti fac foarte rau.

15 oct. 2017, 20:14
Alimente care te pot ucide, dar pe care sigur le consumi deja

Fructele şi legumele prespălate sau pretăiate – Confortul este bun, dar pe măsură ce mai mulţi oameni se ocupă de procesarea alimentelor, înseamnă că există mai multe riscuri de contaminare, potrivit kfetele.ro.

Germenii cruzi – Epidemiile generate de germeni sunt extrem de dese, cu mai mult de 30 de focare de bacterii (mai ales salomenla şi E.coli) în ultimele două decenii. „Au existat prea multe focare ca să fii atent la astfel de contaminări. Nu mănânc deloc acest tip de vegetale”, explică Marler.

Carnea gătită în sânge – Marler îşi comandă doar fripturi medii şi binefăcute. Potrivit expertului, carnea trebuie să fie gătită la 160 de grade pentru a omorî bacteria care cauzează E.coli sau salmonela.

Ouăle negătite – Pentru oricine a auzit de epidemia de salmonela din 1980 şi de la începutul anilor ’90, faptul că ouăle negătite nu sunt recomandate nu reprezintă o noutate. Potrivit lui Marler, riscul îmbolnăvirilor din cauza acestora este mai scăzută decât în urmă cu două decenii – dar el nu îşi doreşte să riscă în continuare.

Citeşte şi Sănătatea minţii începe cu ceea ce mănânci! Iată 10 alimente care îţi hrănesc creierul